Pravila o zaštiti privatnosti

Parentium Media kao izdavač portala Parentium prikuplja i obrađuje osobne podatke zakonito, pošteno i transparentno sukladno važećim propisima te poduzimajući primjerene tehničke i organizacijske mjere za zaštitu osobnih podataka od neovlaštenog pristupa i zlouporabe.

Podatke prikupljene u posebne, izričite i zakonite svrhe prikupljaju se isključivo u nužnom opsegu i obrađuju u skladu s tim svrhama. Parentium poduzima mjere i provodi dobre prakse s ciljem da prikupljeni podaci budu točni. Podaci se po potrebu ili zahtjevu ispravljaju, dopunjuju ili brišu. Prikupljeni podaci čuvaju se onoliko dugo koliko je potrebno s obzirom na svrhu zbog koje su prikupljeni odnosno na rok u skladu sa važećim propisima. Parentium Media će prikupljati i obrađivati osobne podatke samo u slučajevima kada je to propisima dozvoljeno:

- Kada je obrada je nužna radi poštovanja pravnih obveza
- Kada je ispitanik dao privolu za obradu svojih osobnih podataka
- Kada je obrada nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora
- Kada je obrada nužna kako bi se zaštitili ključni interesi ispitanika ili druge fizičke osobe;
- Kada je brada nužna za potrebe legitimnih interesa izdavača Parentium Media ili povezanih subjekata

Prikupljanje i korištenje osobnih podataka

Osobni podaci su informacije koje vas identificiraju direktno ili posredno, poput vašeg imena, e-maila, broja telefona, IP adrese ili poštanske adrese. Parentium Media ne prikuplja osobne podatke ukoliko ih vi izričito ne predate (npr. slanjem materijala putem pošte, elektroničke pošte, telefona, poruka i drugim kanalima).

Vaše osobne podatke pohranjujemo i koristimo isključivo u opsegu koji je potreban za komunikaciju s vama, odgovor na vaše upite, pripremu novinarskih članaka, provedbu poslovnih ugovora i isporuka i sl. Osobne podatke ne dijelimo s trećim stranama. Moguće je da Vaše osobne podatke moramo dostaviti nadležnom tijelu javne vlasti ukoliko to nalaže zakon ili drugi obvezujući propis.

Korištenje Osobnih podataka u reklamne i marketinške svrhe

Ukoliko date izričiti pristanak za korištenje vaših osobnih podataka u marketinške svrhe, vaši podaci bit će pohranjeni i korišteni u te svrhe, npr. za slanje newslettera, poziva na sudjelovanje u natječajima i nagradnim igrama, putem e-maila ili drugog komunikacijskog kanala kojeg ste prihvatili.

Uklanjanje pristanka, Pravo na podatke

Pristanak na korištenje vaših osobnih podataka, u cijelosti ili dijelu, možete povući u bilo kojem trenutku. Po primitku zahtjeva za uklanjanje pristanka, vaši podaci će biti izbrisani u primjerenom
roku. Na zahtjev, u primjerenom roku obavijestit ćemo vas jesmo li i koje smo vaše osobne podatke prikupili. Molimo vas da sve upite o eventualnoj obradi vaših osobnih podataka uputite na urednik@parentium.com.

Sigurnost podataka

Implementirali smo tehničke i organizacijske mjere kako bismo spriječili gubitak vaših podataka, izmjenu, krađu ili pristup neovlaštene treće strane.

Ograničenje odgovornosti

Iako poduzimamo dostupne tehničke, organizacijske i kadrovske mjere zaštite osobnih podataka od slučajne ili namjerne zlouporabe, uništenja, gubitka, neovlaštene promjene ili dostupa ne možemo jamčiti da neki od osobnih podataka koje prikupljamo neće nikada biti slučajno otkriveni, suprotno odredbama ovih Pravila zaštite privatnosti.

Do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu nanesenu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem osobnih podataka.

Budući da nemamo kontrolu nad osobnim podacima koje dostavljate prilikom pristupa ili korištenja drugih portala, odnosno izravno trećim osobama, do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu koja može nastati vama ili trećim osobama zbog dostavljanja osobnih podataka.

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti