Logo - www-parentium.com
Porsche Istra

Eugen Varzić izlaže u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

18.07.2021. (08:26)

Samostalna izložba slika likovnog umjetnika Eugena Varzića, pod nazivom "Sve su ti slike OK", otvara se 22. srpnja 2021. godine u 21 sat. U jednom od najreprezentativnijih izložbenih prostora na Mediteranu, Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, umjetnik će se predstaviti sa 70 likovnih radova nastalih u razdoblju od 2016. do 2021. godine.

Uz ravnatelja galerijeTonka Smokvine i kustosice koordinatorice Andree Batinić Ivanković, izložbu će svečano otvoriti dr.sc. Vinicije Lupis, a na otvorenje će doći i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Varzić će za vrijeme trajanja izložbe održati likovne radionice, vodstvo kroz izložbu i već tradicionalni susret - Kavu sa umjetnikom.

U predgovoru katalogu koji prati izložbu, kustos dr.sc Vinicije B.Lupis ističe: -Slikarstvo je zapravo Varzićev dnevnik, stalna borba s bjelinom platna i traženje novih izazova. Time je otvorio novo poglavlje hrvatskoga suvremenog slikarstva u posve odvojenom smjeru. Samostalnim razvojem koji je nosio u sebi, on ga je odveo u američke likovne tijekove te je okružen prijateljima i upijajući najbolja europska iskustva postigao slikarsku tehniku dostojnu starih majstora.

Realizaciju izložbe omogućili su Grad Dubrovnik i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, uz pomoć pokrovitelja Valamar Riviere. Ostaje otvorena do 19. rujna 2021. godine. (dp)