'Žuta kuća stranaka' u raspadu, zajedničke prostorije nitko ne čisti, klima uređaj hladi dvorište

Lokalno
24.08.2018 12:27
D. Požarić
Smeće i pošta na podu hodnika u prizemlju (fotografija snimljena prije 14 dana, stanje je danas jednako)
Smeće i pošta na podu hodnika u prizemlju (fotografija snimljena prije 14 dana, stanje je danas jednako)
Zgradu žute boje u blizini porečke policijske postaje zovemo još i Kućom stranaka, odnosno Žutom kućom. U njoj se nalaze sjedišta nekih udruga i političkih stranaka. U vrijeme socijalizma bila je u vlasništvu Saveza komunista, kasnije SDP-a. Nikad nije posebno kvalitetno održavana, pa se u suštini raspada. Danas je prizemlje u vlasništvu Grada Poreča, dok katom gospodari SDP.
Da budemo precizni,  gornja je etaža u vlasništvu vjerovnika, budući da je nekretnina od srpnja prošle godine pod hipotekom Erste banke u visini od 800.000 eura.
U više smo navrata upozoravali na neadekvatno održavanje i izgled zgrade, ali, osim što je svojedobno uređen krov (moralo se, da im ne padne na glavu), pomaka na bolje nije bilo. Vrhunac arogancije korisnika „ničije” zgrade zabilježili smo danas: dok klima uređaj rashlađuje prostor, vrata i prozori najveće dvorane za sastanke širom su otvorena.
Nije naodmet spomenuti da u zgradi postoji više klima uređaja. Svima im je zajedničko da, ako su ispravni, veliku količinu električne energije troše na hlađenje prašine koja se u njima nalazi, nego zraka  prostorijama. A utrošak sve te električne energije obračunava se po četvornom metru zakupljene površine, zbog čega su korisnici s malim prostorima i oni koji u prostorijama ne borave često poprilično zakinuti.
Fotografijama ćemo vam pokazati razvaljenu vanjsku i unutarnju stolariju, danima (ili tjednima) nepometene i neoprane podove, razbijena stakla u prostoriji u kojoj porečki SDP održava konferencije za predstavnike medija itd.
Ako se pitate kako znamo da podovi nisu pometeni, reći ćemo vam da je dio fotografija snimljen 14. kolovoza, a danas je stanje u dlaku jednako. O WC-ima nećemo.
Vezani članci

Fotogalerija

Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti