Žuta čarolija (đir po gradskoj tržnici)

Lokalno
12.03.2009 00:00
D. Požarić
1
1
POREČ -
Ožujak je mjesec koji se naziva i mjesecom nježnijeg spola. Govoriti o ženi, a ne spomenuti cvijeće, bilo bi neprilično. Predlažemo vam stoga da voljenoj osobi poklonite mimozu jer ona nosi poruku nježnosti, ljubavi i prijateljstva te joj time unesete malo čarolije u ovaj proljetni dan.
Mimoza je kao žena, odgovara joj nježnost, toplina i pažnja, a hortikulturni stručnjaci kažu da, ako ih nema, skupi svoje prekrasne žute cvjetiće i čeka bolje uvjete. Jučer je mimoza uljepšala porečku tržnicu. Nudili su se buketići po 15 do 20 kuna, a sadnica se mogla naći po 140 do 200 kuna. Osim mimozama svoj dom možete ukrasiti narcisima i zumbulima koji se nude po 10 kuna za buket.
Proljetni trend prate i ostali štandovi na porečkoj tržnici. U ponudi je izobilje ranog proljetnog povrća: blitva, špinat, mladi luk, karfiol, kelj, a sve to po osam do 20 kuna. Nemalo smo ostali iznenađeni kad smo na jednom štandu vidjeli jagode po 15 kuna za košaricu te smo se tako uvjerili da je dugoočekivano proljeće ipak stiglo.
S. ŽUFIĆ DUJMOVIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti