Županijsko natjecanje iz povijesti

12.03.2009 00:00
Suzana Rupenović, SŠ Mate Balote Poreč
1
1
prof. Vladimir Torbica i Petar Jurišić i ove su godine na županijsko natjecanje odveli svojih dvadesetak najmarljivijih povjesničara. Ovogodišnje natjecanje iz povijesti u Istarskoj županiji održalo se 25. veljače u Nedešćini pokraj Labina.
Učenici i profesori domaćini Osnovne škole Vitomira Širole Paje dočekali su i toplo pozdravili goste zanimljivim programom. Na taj su se način natjecatelji iz cijele Županije u ugodnoj atmosferi pripremili na trenutak u kojem trebaju pokazati koliko spretno krstare poviješću.
[slika2]Učenici su sat vremena rješavali zadatke prepune povijesnih činjenica, ličnosti te, onoga najzahtjevnijeg, kronologije događaja. Kako bi se opustili nakon natjecanja i prije objave rezultata, domaćini škole su natjecateljima pripremili izlet obližnjim mjestima Pićanu i Kršanu, na kojem su svoje znatiželjne umove osvježili s još zanimljivih priča i legendi koje kriju ta mala, ali prošlošću bogata mjesta.
Nakon izleta slijedila je objava imena najuspješnijih učenika. Među prvih sedam natjecatelja u konkurenciji prvih razreda, čak su šestorica učenici Srednje škole Mate Balote,  pa se, svih godina do sada, tradicija nastavlja:  Sandro Babić upućen je na državno natjecanje koje će se održati u svibnju na otoku Krku.
Čini se da porečki srednjoškolci izvrsno znaju da, kako bismo razumjeli sadašnjost i predvidjeli budućnost, moramo dobro poznavati prošlost.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti