Županijska natjecanja iz hrvatskog jezika i povijesti

04.04.2013 13:38
Mihaela Peruško
1
1
U ožujku održano je županijsko natjecanje u poznavanju hrvatskog jezika u srednjoj školi u Buzetu, kojem su prisustvovali i naši učenici, koji su već na školskom natjecanju ostvarili značajan uspjeh.
Nakon okupljanja u školi i prigodnog programa rasporedili su se po učionicama u kojima su rješavali test. Dojmove o testu, za koji su mnogi rekli da je bio težak, podijelili su u posebnoj učionici gdje ih je čekala spremna marenda, a potom su uslijedili sati čekanja privremenih rezultata. Većina ih je provela vani, u kafićima ili šetnji Buzetom, a bilo je organizirano i razgledavanje grada. Rezultati su oko 15 sati konačno bili objavljeni.
Mate Gašparini učenik prvog razreda zauzeo je prvo , a Dunja Kureljak četvrto mjesto. U drugom razredu istaknule su se Ivana Zec s osvojenim prvim i Katarina Babić s drugim mjestom.
Iz trećih razreda najbolje su bile Monika Bogović s prvim mjestom i Dora Gašparini s drugim mjestom, Helena Novačić bila je četvrta , Lana Lucia Bilandžić šesta , a Emilija Borčić sedma . Leona Bokulić iz četvrtog razreda zauzela je drugo, a Klara Ritoša treće mjesto.
Kao i prethodnih godina, brojni su učenici Srednje škole Mate Balote prisustvovali na županijskom natjecanju iz povijesti . Ove godine domaćin je bila Osnovna škola Vladimira Nazora iz Pazina.
U konkurenciji prvih razreda, odlične rezultate su postigli učenici čiji je mentor prof. Vladimir Torbica; Anna Beg i Mate Gašparini podijelili su drugo mjesto, dok je Noa Zelić osvojio treće mjesto.
Pohvaliti se mogu i učenici drugih razreda naše škole koji su osvojili sva tri prva mjesta. Simon Radovčić (V. Torbica) osvojio je prvo mjesto, te se očekuje poziv za državno natjecanje koje će se ove godine održati u Lovranu. Karmen Vlahović je sa svojim mentorom profesorom Ivanom Žagarom osvojila drugo mjesto, dok je Dana Sebić zauzela treće mjesto (V. Torbica) .
U trećoj skupini drugo mjesto osvojio je Kruno Nikačević (V. Torbica), dok je treće mjesto osvojila Emili Černeka čiji je mentor profesorica Sanja Banko.
Kod maturanta odlično treće mjesto osvojio je Sanjin Matko Jovanović (S. Banko).
Učenici naše škole kao i uvijek postigli su zavidne rezultate, a neke vjerojatno očekuje i plasman na državno natjecanje.
Kruno Nikačević i Monika Bogović 3.OG
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti