Županija ulaže 132 milijuna kuna u škole i projekt promicanja prehrambenih navika

Istra
19.02.2021 08:47
1
1
Ukupne investicije u narednom trogodišnjem razdoblju za obrazovanje na području Istre iznose 132,6 milijuna kuna, stoji u priopćenju Istarske županije.
Pored izgradnje nove zgrade Medicinske škole u Puli i rekonstrukcije i dogradnje Talijanske srednje škole "Leonardo da Vinci" Buje, u završnoj fazi su sanacija poda učionice u prizemlju OŠ „Vazmoslav Gržalja“ Buzet, u iznosu od 215 tisuća kuna, te zamjena kotla za grijanje u kotlovnici osnovne škole Vladimira Gortana Žminj, u iznosu od gotovo 100 tisuća kuna.
Krajem prošlog mjeseca je okončana sanacija potkrovlja Učeničkog doma Pula, investicija vrijedna 350 tisuća kuna
Osnovne i srednje škole, čiji je osnivač Istarska županija, provode projekt Školska shema, a traje od 1. kolovoza 2017. do 31. srpnja 2023. godine, kojom se promiču uravnotežena prehrana i zdrave prehrambene navike djece u odgojno-obrazovnim ustanovama.
Ciljana skupina su učenici osnovnih i srednjih škola na području Republike Hrvatske u području voća i povrća, te učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola u području mlijeka i mliječnih proizvoda. U sklopu mjere, učenicima se minimalno jednom tjedno podijeli do 150 grama voća po učeniku i do 0,25 litara mlijeka po učeniku. Vrijednost odobrenih sredstava za školsku godinu 2020./2021. je 319 tisuća kuna, a osigurana su od strane Ministarstva poljoprivrede.
Značajna su i dva EU projekta Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Pula, a koji se odnose na uspostavu Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma (KLIK Pula), financirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda. Projekti se odnose na osnivanje Centra nadogradnjom i opremanjem postojeće infrastrukture Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (ŠTUT) te usavršavanjem nastavnika strukovnih predmeta i uvođenjem moderniziranih programa obrazovanja.
Glavne aktivnosti KLIK-a bit će usmjerene na provedbu obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja u ugostiteljstvu i turizmu temeljenog na radu. Ukupna vrijednost projekata je 75 milijuna kuna.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti