Županija: 208 tisuća eura potpore projektima iz sektora poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i vodnog gospodarstva

Istra
29.10.2023 09:00
D. Požarić
Istarska županija dodijelila  je ukupno 208.000 eura za 68 projekata i programa koje je prijavilo 39 prijavitelja. Javni poziv bio je namijenjen JLS, znanstveno-obrazovnim i istraživačkim institucijama, turističkim zajednicama, zadružnim asocijacijama, strukovnim komorama i komorskim udruženjima, gospodarsko-interesnim udruženjima, agencijama u poljoprivredi i ustanovama.
Među odobrenim projektima su i oni Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču , a 10 ugovora ukupne vrijednosti 15,000 eura ovog su tjedna potpisali istarski župan Boris Miletić i ravnatelj Instituta Dean Ban. Potpisivanju je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i lovno gospodarstvo Istarske županije Ezio Pinzan.
-Potpisivanje ovih deset ugovora za različite projekte i program istraživanja i razvoja u poljoprivredi predstavlja značajan korak prema unaprjeđenju kvalitete života naših stanovnika te očuvanju bogate prirodne i kulturne baštine Istarske županije, kazao je župan Miletić.
Ravnatelj Instituta za poljoprivredu i turizam Dean Ban zahvalio je županiji na dobroj suradnji i pomoći u provođenju kvalitetnih programa i projekata.
Institut će nastojati opravdati očekivanja Istarske županije i najbolje moguće iskoristiti dodijeljena mu financijska sredstva na dobrobit našeg istarskog težaka. Prihvaćeni projekti pokrivaju područje vinogradarstva i vinarstva, maslinarstva i maslinova ulja, povrćarstva, gljivarstva, divljeg bilja, prodaje poljoprivrednih proizvoda, zaštite poljoprivrednih područja i očuvanja genetskog potencijala voćnih i ostalih drvenastih kultura, kazao je Ban.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti