Župan Flego: Nadareni učenici su lokomotiva našeg razvoja

Istra
31.08.2015 15:12
D. Požarić
Nadareni učenik Petar Bratulić i istarski župan Valter Flego
Nadareni učenik Petar Bratulić i istarski župan Valter Flego
Nadareni učenik Petar Bratulić i istarski župan Valter Flego
Istarski župan Valter Flego danas je povodom nedavnog osvajanja zlatne medalje na 12. Svjetskoj geografskoj olimpijadi primio Petra Bratulića, nadarenog učenika pazinske gimnazije Jurja Dobrile, njegove mentore i ravnatelja.
Petar Bratulić već godinama ostvaruje vrhunske rezultate kako na državnoj, tako i na međunarodnoj razini. Tako je prošle godine na geografskoj olimpijadi osvojio srebro, a dodatni iskorak napravio je u Tveru u Rusiji gdje je boravio od 11. do 17. kolovoza ove godine i osvojio 1. mjesto.
Čestitke Bratuliću na uspjesima župan je uputio i svima koji su sebe ugradili u, kako je rekao, mozaik osvajanja medalje, a to su Petrovi roditelji, mentori i škola. Istaknuo je kako njegov kontinuirani rad i zalaganje u Županiji itekako prate te su upoznati sa rezultatima koje ostvaruje u atletici, izrazivši uvjerenje da će u procesu daljnjeg vlastitog razvoja ostvariti sve ono što zamisli.
-Učenici poput Petra danas su naše lokomotive i pokretači, a već sutra mogu postati nositelji razvoja svoje zajednice, županije i države. Stoga će Istarska županija i dalje pratiti i nagrađivati marljiv trud i rad naših nadarenih učenika te nastaviti stvarati uvjete kako bi njihov talent u potpunosti došao do izražaja, zaključio je župan Flego. (dp)
2

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti