Zoran Gregorović iz Valamara pobjednik Prvenstva sommeliera Istre i Kvarnera

Istra
25.04.2018 16:06
D. Požarić
Zoran Gregorović (prvi s lijeva)
Zoran Gregorović (prvi s lijeva)
U Zajednici Talijana u Brtonigli jučer je održano 7. prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2018. u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba i uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Istarske županije. U eliminacijskom natjecanju sudjelovalo je 28 natjecatelja, među kojima i predstavnici Valamara.
Među 12 natjecatelja plasiranih u polufinale, prvo mjesto u finalu pripalo je Zoranu Gregoroviću iz Valamar Isabella Island Resorta u Poreču. Finalisti su svoje znanje i vještine iskazali u otvaranju pjenušca, ispravku vinske liste, dekantiranju crvenog vina, prepoznavanju vina i jakih alkoholnih pića, pogađanje „na slijepo“ malvazije s četiri zemlje te istakanje magnuma.
-Sommelier je više poziv nego zanimanje jer zahtijeva puno pažnje, vremena i ljubavi u promišljanju o vinima. Potrebno je puno truda, odricanja i vremena za neprekidno usavršavanje i učenje. Ponosan sam na kolegu Zorana – njegov velik uspjeh je i uspjeh svih nas u Valamaru koji s velikom strašću promoviramo i svojim gostima nudimo vina koja imaju izuzetan karakter i jedinstvene su sorte vinove loze, kao što su istarska malvazija, teran, momjanski muškat, plavac mali, istaknuo je Sandi Paris, specijalist pića u Valamar Rivieri.
Gregorović će braniti hrvatske sommelierske boje na sljedećem Svjetskom sommelierskom prvenstvu u Antwerpenu u Belgiji u travnju 2019. godine. Pobjednici nacionalnih natjecanja predstavljaju Hrvatsku na svim europskim i svjetskim prvenstvima u organizaciji ASI-ja, krovne udruge sommeliera svijeta. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti