Zemek: Ni krokodili ne bi mogli odvratiti brojne Čehe da dođu ljetovati na Jadran!

Lokalno
13.09.2023 09:49
D. Požarić
Nenad Velenik, Peter Zemek i Loris Peršurić na otvorenju teniskog turnira u Zalenoj laguni
Nenad Velenik, Peter Zemek i Loris Peršurić na otvorenju teniskog turnira u Zalenoj laguni
Autor: D. Požarić/Parentium
U nedjelju je na teniskim terenima kod Centralne recepcije u porečkoj Zelenoj Laguni prigodnom svečanošću otvoren 28. po redu “Tenis kup Zemek”. Uz podjelu prigodnih nagrada i diploma zaslužnima, nastupio je puhački orkestar mladih koji će svojom svirkom u četvrtak na Trgu slobode obogatiti program sajma domaćih poljoprivrednih proizvoda.
Za sudjelovanje na turniru prijavilo se više od 230 igračica i igrača raznih dobnih skupina, među kojima je najstariji mlad tek 87 godina.
Turnir je u Poreč ove godine doveo ukupno oko 800 ljudi, rekao je novinarima Petar Zemek, vlasnik češke turističke agencije 101 CK Zemek . Dobrodošlicu su prisutnima zaželjeli i porečki gradonačelnik Loris Peršurić te direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik.
Velenik je rekao kako mu je velika čast i zadovoljstvo još jednom u Poreču pozdraviti turnir koji je postao ishodište velikog prijateljstva s gostima iz Češke, Slovačke, Mađarske i Italije. Izrazio je pritom nadu da će se i sljedećeg ljeta svi susresti na istome mjestu i u još većem broju.
Zemek je u prigodnom govoru naveo da mu je naš grad kao drugi dom, jer su počeci njegova poslovanja prije 32 godine vezani uz tenis i Poreč. Sve je, podsjetio je brojne prisutne na terenima u Zelenoj, krenulo na Materadi. Kad su tereni postali pretijesni, događaj se preselio u Vrsar, da bi posljednjih 12 izdanja bilo smješteno u Zelenoj Laguni.
Zenek je na kavi s novinarima istaknuo izvrsnu dugogodišnju suradnju njegove agencije s Plavom Lagunom. -Doveli bismo u Poreč još više ljubitelja Istre i tenisa, ali nas je u tome spriječila popunjenost hotela, rekao je.
A što se krokodila iz naslova tiče, Petar Zemek je u nekoliko navrata u negativnom kontekstu spomenuo turističku antikampanju koju je češki tisak vodio protiv odlaska na ljetovanje u Hrvatsku. -Nedostajalo je još samo da objave kako su u Jadrankom moru viđeni krokodili, zaključio je simpatični poduzetnik, dodavši kako ni to Čehe ne bi spriječilo da dođu na ljetovanje u Hrvatsku.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti