Željko Zovko nasljednik Saše Ilića

Sport
27.12.2008 00:00
D. Požarić
SLAŽE SE KRIŽALJKA ZA PROLJEĆE - sportski direktor Aleksandar Beaković i tehniko prve momčadi Dario Corazza
SLAŽE SE KRIŽALJKA ZA PROLJEĆE - sportski direktor Aleksandar Beaković i tehniko prve momčadi Dario Corazza
POREČ - Rukometni klub »Poreč« za Božić je dobio novog trenera. Željko Zovko, prošle sezone trener slovenskog B-ligaša »Krškog«, po riječima sportskog direktora kluba Aleksandra Beakovića nasljednik je Saše Ilića na trenerskoj klupi »Poreča«.
- Glavninu posla i pregovora oko pronalaska novog trenera obavio je naš predsjednik Upravnog odbora Feručo Hrast, rekao je sportski direktor Beaković. »Vođeni su pregovori s nekolicinom trenera, između ostalih i s proslavljenim stručnjakom Velimirom Kljajićem, koji je ipak za nas u ovom trenutku bio preskupa opcija, a jedna od varijanti bila je i da kormilo povjerimo nekom od trenera koji već rade u klubu. S prijedlogom Hrasta na koncu se Upravno odbor složio i povjerio Zovku mjesto nasljednika našeg dosadašnjeg trenera Saše Ilića. S novim je trenerom dogovorena suradnja na godinu i pol dana, uz uvjet da na ljeto opet sjednemo i vidimo ostvaruje li se naša suradnja na obostrano zadovoljstvo. Zovkov pomoćnik u stručnom stožeru prve momčadi bit će jedan od naših klupskih trenera Vladimir Brčić, dok će se ovosezonski Ilićev pomoćnik Tilen Tomšič potpuno posvetiti vođenju druge momčadi kluba i kadeta, što mu je uostalom i do sada bila glavna dužnost. Našeg novog trenera predstavit ćemo javnosti na klupskoj konferenciji za novinare u ponedjeljak, kad ćemo, vjerujem, imati i jasniju sliku igračkog kadra za proljeće«, veli Beaković.
Znano igračko i trenersko ime
Zovko je znano igračko i trenersko ime s rukometnih parketa bivše Jugoslavije. Ovaj danas 55-godišnjak karijeru je osim na prostorima Jugoslavije proveo i u Njemačkoj, 1978. je bio proglašen igračem godine u Hrvatskoj, a sljedeće godine u šest je navrata oblačio i reprezentativni dres bivše države. Od 1987. do 1993. godine trenirao je njemačkog niželigaša »TV Eitra«, potom godinu dana zagrebački »Medveščak« s kojim je stigao do finala Kupa Hrvatske, od 1994. do 1996. slovensko »Krško«, u sezoni 1997./98. splitski »Brodomerkur« čiji su članovi tada bili naši danas proslavljeni reprezentativci Ivano Balić i Petar Metličić, a u sezoni 1999/2000. ponovno je na klupi zagrebačkih »medvjeda«, što mu je do dolaska u »Poreč« bio i posljednji trenerski posao u Hrvatskoj. Od 2004. do 2006. radio je u katarskom »Al Saddu« s kojim je osvojio i tamošnje nacionalno prvenstvo, a nakon toga je dvije godine ponovno radio u »Krškom«. Željkov brat Zdravko također je poznati rukometni trener, nekadašnji izbornik muške, a danas ženske reprezentacije Hrvatske i trener rukometašica »Podravke«.
Sljedeća tema u razgovoru s Beakovićem bio je i igrački kadar s kojim će »Poreč« ući u nastavak sezone.
Ivan Vrkljan dobio ispisnicu
- Zasad mogu reći da nam se nakon jesenske polusezone provedene u trećeligašu »Bujama 53« vraća vratar Marko Rudonjić, koji je i potekao iz naših redova, dok je Ivan Vrkljan dobio ispisnicu i vjerojatno će se vratiti u redove pulskog prvoligaša »Arene Jadrograd«, odakle je ljetos i došao u naše redove. Međutim, izvjesno je da će do kraja prijelaznog roka, koji traje do konca tekuće godine, biti još promjena, odnosno da će naše redove napustiti još nekolicina igrača iz dosadašnjeg kadra. Sukladno našim najavama o smanjenju klupskog proračuna te visina ugovora igrača, sa svim članovima prve momčadi obavili smo razgovore ne bismo li dobili jasnu sliku tko pristaje na nove ugovore i na koga na proljeće možemo računati. Za sada je gotovo izvjesno da će nas napustiti Stevan Popov, kojem novi ponuđeni uvjeti nisu isplativi, te Tomislav Matošević koji ovih dana mora još samo pogledati uvjete boravka kod svojih novih inozemnih poslodavaca u Libanonu. Osim njih, neizvjestan je ostanak Krešimira Marakovića, koji prvenstveno na inozemnom tržištu može dobiti kvalitetnije uvjete nego što mu ih mi trenutno možemo ponuditi, te Tomislava Špehara čiji povratak u formu nakon teže ozljede i praktički dvije sezone izbivanja s parketa ide otežano. Stoga je Špeharova želja da ode u neku drugu sredinu, u kojoj će više igrati nego što je to u zadnje vrijeme igrao kod nas, zaključio je Beaković.
Kristijan KLARIĆ

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti