Zeleno svjetlo izradi UPU-a Tara-Vabrige

Lokalno
03.01.2009 00:00
D. Požarić
Na sjednici se govorilo o urbanističkim i prostornim planovima
Na sjednici se govorilo o urbanističkim i prostornim planovima
TAR - Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja naselja Tar-Vabriga - Frata dobila je zeleno svjetlo Općinskog vijeća Tara-Vabrige, koje je o ovom dokumentu odlučivalo na posljednjoj sjednici u prošloj godini. Damir Sloković, član Odbora za prostorno uređenje, objasnio je da je riječ o potpuno novom planu, koji nije napravljen na podlozi starog prostornog plana preuzetog od Grada Poreča. Naglasio je da prilikom izrade UPU-a treba uzeti u obzir i strategiju donošenja dokumenata prostornog uređenja, odnosno listu prioriteta, po kojoj treba u što skorijem roku donijeti i Prostorni plan Općine Tar-Vabriga, jer će on utjecati i na izradu novog UPU-a. Prihvaćen je amandman na ovu odluku koji je u ime kluba vijećnika IDS-a i koalicijskih partnera dao vijećnik Marko Momić, a odnosi se na izmjene u člancima kojima se reguliraju odnosi između UPU-a i PPU-a. Vijećnik Ivan Đani Stojnić odluku je komentirao kao ono što se »dešava kad ne znamo što želimo« te napomenuo da se to miješa s PPU-om koji još nije ni donijet. Vijećnik Denis Žužić ukratko se osvrnuo na situaciju koja je obilježila donošenje prethodnih planova te podsjetio da će izrada novog plana dovesti do maksimalne izgradnje područja dozvoljene PPU-om.
Vijećnici su razmatrali informaciju o radu općinskog komunalnog poduzeća Finida u prošloj i planovima za ovu godinu, koju je iznio direktor Đankarlo Žužić. Istaknuo je da je riječ tek o informaciji, dok će detaljno izvješće vijećnicima biti dostavljeno naknadno. Finida je u svom četveromjesečnom radu obavila nekoliko poslova - izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju suhozida te rekonstrukciju i asfaltiranje ulica na području općine, a »na čekanju« je još uređenje dječjih igrališta, s obzirom da nije pronađen najpovoljniji ponuditelj. Od planova za sljedeću godinu, u kojoj će Finida raspolagati s nešto više od 3,5 milijuna kuna, Žužić je istaknuo uređenje i održavanje plaža i drugih javnih površina, nabavu novih strojeva za uređenje zelenih površina te zapošljavanje dvoje radnika za poslove u hortikulturi kao i, po potrebi, isto toliko sezonaca. Denis Žužić rekao je da bi Finida trebala imati jasan plan i izraditi program svojih djelatnosti. Dodao je da je uz nove poslove i investicije jedan od neminovnih radova i stalno održavanje i uređenje javnih površina, pri čemu Općina mora zadržati standard koji je postojao dosad.
- Ako želimo znati što možemo i koliko nam ljudi treba, apeliram da do sljedeće sjednice vijeća dobijemo program rada te vidimo hoćemo li biti dovoljno ekipirani, da ne bismo ušli u sezonu nesigurni, dodao je Žužić. Vijećnika Franka Katunara zanimalo je ima li komunalac vlastito računovodstvo ili ono funkcionira u sklopu općinskog.
- Zasad nam te poslove obavlja porečka firma Anita export-import, koja već ima neka iskustva u tome, odgovorio je Đankarlo Žužić.
V. HABEREITER

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti