Zeleni forum: Lažna zelena stranka ukrala ime mreže nevladinih udruga

Hrvatska i svijet
29.10.2015 18:39
D. Požarić
1
1
Zeleni forum, mreža 44 nevladine udruge za zaštitu okoliša iz cijele Hrvatske poslala je medijima priopćenje za javnost u kojem ukazuje na pojavu nove lažne zelene stranke, osnovane samo 38 dana prije parlamentarnih izbora, koja je odmah po osnivanju sklopila koalicijski sporazum sa strankama Radimira Čačića i Ive Josipovića.
-Stranka Zeleni forum nema web stranicu, njeni predstavnici javno ne istupaju niti zagovaraju neku specifičnu politiku, a stranka nije ni objavila svoj „zeleni“ niti ikakav drugi program. Da situacija bude još bjednija, ova stranka nazvala se Zeleni forum, tj. ukrala je naziv upravo od najveće mreže okolišnih udruga u Hrvatskoj koja se već 17 godina kontinuirano bavi zaštitom okoliša, kaže u priopćenju Bernard Ivčić, predsjednik Zelene akcije i nastavlja:
-Prema registru političkih stranaka, politička stranka Zeleni forum osnovana je u Sisku, a njena predsjednica je Mira Harcet, bivša stranačka kolegica Radimira Čačića, koja je u mandatu 2009. – 2013. kao članica HNS-a obnašala dužnost zamjenice sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel. Smatramo kako je osnivanje ove stranke običan pokušaj manipulacije raspoloženjem birača uoči izbora za Hrvatski Sabor.
Nazivom ove stranke pokušava se stvoriti dojam kako se radi o koaliciji koja brine o okolišu, iako je Radimir Čačić do sada pokazivao da mu je zaštita okoliša samo smetnja u realizaciji projekata.
Poručujemo građanima da ne nasjedaju na ovakve pokušaje manipulacije te da na izborima ne daju svoj glas lažnim zelenima, stoji u priopćenju Zelenog foruma.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti