-Zebre su nam dobro iscrtane, ali ih zločesti vilenjaci preko noći porazbacaju

Lokalno
29.06.2015 11:37
D. Požarić
Zebra koja preko rubnjaka i ceste vodi u stupiće i lance
Zebra koja preko rubnjaka i ceste vodi u stupiće i lance
Čitatelji su nam skrenuli pozornost na nekoliko zanimljivih detalja vezanih uz iscrtavanje horizontalne signalizacije na prometnicama koje je proteklih dana na porečkim ulicama u punome jeku. Tako je npr. u Ulici Ive Lole Ribara iscrtana zebra koja od pločnika sa jedne strane vodi u stupiće i lance na drugoj. Niti pet metara dalje nalazi se završetak pločnika koji – nema iscrtanu zebru do pločnika prekoputa.
Istovremeno, nekoliko metara dalje uz Aveniju Županije Somogy ne postoje pješački prijelazi među rampama za osobe sa invaliditetom, ali niti preko križanja.
Na križanju ulica Anke Butorac i Rade Končara još jedna apsurdna situacija: zebra prema boćalištu kreće sa kolničke trake (zapravo znaka obaveznog zaustavljanja) i završava na rubnjaku pločnika, dok sa suprotne strane raskrižja postoje i pločnik i rampa za osobe sa invaliditetom, ali zebra nije iscrtana.
-Ma, sve vam je to po zakonu, natječaji su u redu, radovi su obavljeni vrlo kvalitetno, ali valjda tu kod nas u Novom Naselju imamo neke zločeste vilenjake koji preko noći porazbacaju zebre , rekao nam je u šali jedan Porečan.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti