Zdravi grad Poreč: Kako motivirati djecu za čitanje

Kultura
24.09.2021 09:45
Foto: Zdravi grad Poreč
Foto: Zdravi grad Poreč
Ova je godina u našoj zemlji proglašena Godinom čitanja. Čitanje, kao jedna od osnovnih kompetencija, utječe na kvalitetu života pojedinca i društva te se na nacionalnoj razini osmišljavaju aktivnosti za promicanje čitateljskih navika.

Poražavajući rezultati i mogućnost motivacije djece za čitanje

Maja Jugovac , prvostupnica psihologije iz Zdravog grada Poreč obradila je temu motiviranja djece za čitanje, naglasivši da je ono preduvjet uspješnog sudjelovanja u većini aspekata života. Istaknula je kako se motivacija za čitanjem odnosi na mentalnu spremnost, interes i želju pojedinca za čitalačkom aktivnošću koja se razvija od najranije dobi, a razvoj pozitivnih emocija vezanih uz čitanje bitan je faktor za budući interes.
– Čitanjem se uči o svijetu i ljudima, razvija se empatija i razumijevanje, a u Hrvatskoj je ovo pitanje aktualno, uzevši u obzir podatke o vrlo malom postotku rekreativnih čitača te ispodprosječne rezultate hrvatskih učenika na mjerama čitalačke pismenosti, piše Jugovac. Detaljna obrada teme dostupna je na stranicama Zdravog grada Poreč . (sj)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti