Zbog vjetra zatvorene neke prometnice, u prekidu i trajektni promet

Hrvatska i svijet
07.01.2024 08:16
Izvor: HAK
D. Požarić
Ilustracija
Ilustracija
Autor: Enrique from Pixabay
Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene suautocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3) i Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
Na autocesti A7 Rijeka istok-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s priključnim vozilom (I. skupinu vozila);
Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti DC99 između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-čvor Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila);
Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).
Prometna nesreća je na 89.+400 km autoceste A3 Bregana-Lipovac između čvorova KUTINA i POPOVAČA u smjeru Bregane. Vozi se po dva prometna traka uz ograničenje brzine 60 km/h.
Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U priobalju puše jaka i olujna bura. Na snazi je niz zabrana i ograničenja u prometu za pojedine skupine vozila, a u prekidu su i pojedine linije u pomorskom prometu. U pojedinim dijelovima zemlje zbog kiše moguća su zadržavanja veće količine vode na kolniku i otežan promet. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.
Zbog pojačanog prometa i graničnih kontrola moguća su čekanja i na graničnim prijelazima sa Slovenijom na izlasku iz zemlje.
Povodom blagdana Sveta tri kralja zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju (osim na državnoj cesti DC1 i autocestama) danas je od 12:00 do 23:00 sata.
Više informacija na stranicama HAK-a.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti