Završna priredba Talijanske osnovne škole "Bernardo Parentin" Poreč

Lokalno
18.06.2018 07:37
D. Požarić
1
1
Gromoglasnim pljeskom nagrađena je tradicionalna završna školska priredba porečke Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ održana 13. lipnja u gradskom kazalištu. „Ružno pače“ ovogodišnja je tema u kojoj su učenici razredne nastave pod vodstvom nastavnice Vilme Sirotich Pulin na kazališne daske donijeli svoju verziju poznate bajke. Kroz kratke i dojmljive skečeve obrađene su važne teme poput prihvaćanja različitosti, poštovanja drugih, samopoštovanja, prijateljstva, tolerancije te osjećaja pripadnosti grupi. Priredba je upotpunjena plesnim i pjevačkim izvedbama učenika.
U drugom dijelu brojna je publika imala priliku uživati u prezentaciji svih aktivnosti provedenih tijekom školske godine planiranih kurikulom.
Zatim je prezentiran nosač zvuka učenika VIII. razreda koji su pod vodstvom nastavnice Tatjane Brnobić Damjanović snimili video uradak i napisali tekst pjesme „Tante note“, koju je uglazbio Danijel Damjanović. Video se nalazi na mrežnim stranicama škole i na Youtube servisu .
[yt15]
U završnom, formalnom dijelu priredbe, ravnateljica Ester Zarli uručila je učenicama Tiziani Brčić i Doris Grubica zlatno pero za odličan uspjeh i uzorno vladanje tijekom cjelokupnog osnovnoškolskog obrazovanja, a potom je na pozornicu pozvala i ostale osmaše da im se pridruže - Lea Belevića, Mayu Dal Din, Anamariju Duka, Mattea Knapića, Aniku Nefat, Abela Peteha i Andreu Vivoda koji su svojim nastupom „Tutti al mare“ pridonijeli uspješnosti priredbe.
Naposljetku je ravnateljica pohvalila sve učenike i nastavnike koji su sudjelovali u realizaciji školske priredbe, zahvalila roditeljima na suradnji tijekom cijele školske godine, a osmašima poželjela sretnu i uspješnu budućnost te da uvijek slijede svoje snove. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti