Završio ovogodišnji Dream cup Poreč

Sport
20.06.2018 14:15
D. Požarić
1
1
Radost i uživanje u najdražoj igri, nova poznanstva i prijateljstva koja će se nastaviti na nekim drugim travnjacima, temeljne su vrijednosti i ciljevi koje je u svom drugom izdanju ispunio Dream Cup Poreč, veliki međunarodni dječji nogometni turnir na kojem se tri dana nadmetalo oko 376 mališana iz Švicarske, Mađarske, Austrije, Slovenije i Hrvatske.
Ukupno 32 ekipe u dva dobna uzrasta iz 20 klubova u Zelenoj laguni su odigrale čak 88 utakmica. Kada toj brojci pridodamo 43 trenera i službenih pratitelja, uz brojne volontere koji su logistički opsluživali turnir, brojka izravno angažiranih osoba na ovoj manifestaciji debelo premašuje 400.
I premda su pobjednici ovakvih natjecanja svi oni mališani koji su i nastupili, s obzirom na to da se radi o sportu valja ipak istaći one najuspješnije.
U kategoriji U-11 do naslova pobjednika stigla je ekipa mađarskog prvoligaša Diosgyora koja je u mađarskom finalu nakon izvođenja kaznenih udaraca sa 3:1 pobijedila Ujpest (regularni dio utakmice završio je bez golova).
U susretu za 3. mjesto najuspješnija istarska ekipa pulskog Uljanika sa 6:0 je savladala austrijski Polska Wien. Puljani su prije toga u skupini izgubili od slovenske Izole 3:1, ali su pobijedili Primorac iz Stobreča 8:1 i Funtanu 3:0. U nastavku su u četvrtfinalu bili bolji od Novigrada 5:1, ali su u polufinalu poraženi od Diosgyora 3:2 tek nakon penala jer je susret završen neodlučeno 1:1.
Najbolja ekipa svojevrsnog domaćina turnira, polaznici tradicionalnog ljetnog kampa porečkog Jadrana, turnir su završili na 7. mjestu, dok je druga ekipa Jadrana zauzela 15. mjesto.
U kategoriji U-9 titulu je osvojila ekipa Union iz Podstrane koja je u finalu pobjedom 3:2 s trona skinula prošlogodišnjeg pobjednika Diosgyora.
Nakon što je u završnom ogledu savladala najuspješnijeg istarskog predstavnika, jednu od ekipa porečkog Jadrana 3:0, jednoj od ekipa Otvorene škole zagrebačkog Dinama pripalo je 3. mjesto.
Mladi Porečani su prethodno prvo u skupini pobijedili austrijsku Cro Viennu 5:2, zatim Iskru iz Vineža 3:0, dok su izgubili od Izole 1:0. U nastavku je Jadran u četvrtfinalu savladao austrijski GAK iz Graza 2:0, ali je polufinale istim rezultatom izgubio od Diosgyora. Druga ekipa Jadrana turnir je okončala na 16. mjestu.
Što se pojedinačnih nagrada tiče u kategoriji U-11 za najboljeg igrača je proglašen Szakos Bence (Diosgyor), najbolji strijelac je Oliver Mihelić (Novigrad) sa 13 golova, najbolji vratar Kristof Bankuti (Ujpest), a najbolji trener Martin Ferenc (Diosgyor). Posebna nagrada za zalaganje pripala je vrataru Micheleu Malinariću (Jadran), dok je nagradu fair play dobio Union.
U kategoriji U-9 za najboljeg igrača proglašen je Ivan Kolar (Dinamo), najbolji strijelac sa devet postignutih golova je Rio Joka (Uljanik), najbolji vratar Hunor Varga (Diosgyor), a najbolji trener Hrvoje Šibenik (Union) koji se, osim što je vodio pobjedničku momčad turnira, istakao izuzetno pristojnim ponašanjem.
Trofej fair play je pripao Dinamu.
Zanimljivo je da su oba najbolja strijelca, Mihelić i Joka dječaci ulaznog godišta u svojim kategorijama, odnosno godinu dana mlađi od većine dječaka s kojima su se na ovom turniru natjecali.
Organizatori na svesrdnoj pomoći u priređivanju turnira zahvaljuju svim roditeljima nogometaša, volonterima, NK Jadranu i sponzorima, a, kako je rekao glavni organizator turnira Marko Kepčija, pripreme za treći Dream Cup dogodine već su počele. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti