Završio još jedan uspješni Crofish sajam

Lokalno
27.11.2018 16:58
D. Požarić
1
1
Za vikend je u dvorani Žatika zaključeno još jedno uspješno izdanje međunarodnog sajma ribarstva i ribarske opreme Crofish. Sajam održan od 23. do 25. studenog protezao se na površini od 2800 četvornih metara unutarnjeg i 1000 kvadrata vanjskog izložbenog prostora na kojem se predstavilo više od devedeset izlagača. Obišli su ga, naravno, brojni znatiželjnici i zaljubljenici u more i ribarstvo, gastronomiju, sport i nautičku opremu.
Cilj sajma bio je da se na jednom mjestu omogući okupljanje i predstavljanje zainteresiranih gospodarskih subjekata iz djelatnosti ribarstva, akvakulture, sportskog ribolova, i to u ozračju međunarodne i međuregionalne suradnje kao važnog činitelja u razvoju morskog ribarstva i akvakulture. Jedan od ciljeva sajma svakako su i jačanje pozicije ribarskih proizvoda u lokalnoj prehrani, uređenje tržišta ribarstva, izgradnja ribarske infrastrukture, unapređenje poslovne suradnje i pristupa ribarstvu, intenziviranje proizvodnje i izvoza te povećanje konkurentnosti ribara.
Osim izložbenog dijela sajma održani su i brojni sastanci, stručna predavanja ribarskog sektora, sa predstavnicima nadležnog ministarstva i uprava, a prisustvovali su im različiti klasteri sektora, ribarske zadruge i udruge ribara, LAGUR-i, predstavnici znanstvenih i istraživačkih centara iz Hrvatske i susjednih zemalja koji su predstavili razne oblike suradnje, primjere dobre prakse i strateške projekte Republike Hrvatske i Italije te hrvatskih i talijanskih FLAG-ova.
Veliki interes građana izazvala je izložba plovila na porečkoj rivi gdje su uz ribarske brodove i druga plovila najviše pažnje plijenili školski jedrenjak „Kraljica mora“, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, te ratni brod „Hrvatska Kostajnica“ Ministarstva obrane.
Veliki interes vladao je i za ronilačko – edukativni projekt „Pogled u plavo“ koji je postavljanjem 10 metarskog grijanog bazena u šatoru pružio zainteresiranima jedinstvenu priliku da besplatno zarone i upoznaju čari, vještine i tehnike ronjenja pod punom ronilačkom opremom i uz pratnju instruktora ronjenja.
Uz sajam održana su i popratna događanja poput međunarodnog Kupa Istre u podvodnom ribolovu, dvodnevne međunarodne jedriličarske regate Crofish klase optimist, a novitet je bio Crofish vlakić koji je za vrijeme trajanja sajma besplatno prometovao na relaciji gradska riva- dvorana Žatika. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti