Završio 3. Istra Off-Road challenge - rezultati i fotoalbum

Sport
02.11.2004 00:00
Izvor: dp, Foto: Mateo Sardelin
D. Požarić
1
1
1 Brezovec-Helfrin iz kluba ZG Offroad (0:50:11), druga i treća su slovenske posade Žust-Bolčina (1:32:59) te Mauser-Božić iz kluba Lijak 4x4 sa vremenom 1:54:05

Poznavatelji off-road utrka složili su se jedinstveno oko činjenice da je ovogodišnji Istra Off-Road challenge nešto najekstremnije što se odigrava u bližoj i široj okolici. Izrazito nepristupačni tereni i blato od posada zahtijevaju ekstremno dobro poznavanje tehnike, strpljenje, vrhunsku opremu i snažno ali pokretno vozilo. Sva oprema koja nije vrhunska (naročito vitla) - jednostavno se raspada i ne može podnijeti takve uvjete.

U tri dana bilo je doslovno svega: i zabave i patnje, ozljeda, oštećenja i popravaka. O rasponu događanja dobro govori i činjenica da su prvoplasirani zadatke ostvarili za 0:50:11 sati dok su zadnjeplasiranom trebala četiri sata i pet minuta.

2

Nakon prvog dana i kiše koja je, prema pričanjima, padala "kao luda", start drugog dana prošao je u redu. Vozilo se u vali ispod Tinjana jer su planovi nešto izmijenjeni. Suci su imali pune ruke posla jer se vozilo na dva mjesta a na svakom je trebalo nadgledati dvije vožnje istovremeno. Koliko je vožnja 2. dana bila ekstremna svjedoče i rezultati na dijelu staze kog je kontrolirao naš suradnik Mateo: od 8 vozila samo su tri prošla stazu unutar dozvoljenog vremena.
Drugi se dan tako pokazao idealnim: teška staza i blato ali bez kiše. Vratili bi se u kamp svi skupa i ranije no na jednom je vozilu eksplodirao akumulator dok mu je druga posada pomogla da se izvuče te zbog toga dobila nagradu za fair-play.

3 Trećeg dana nakon jaaaako burne noći start je održan u 07:30 ujutro, zbog čega nisu baš svi bili sretni, no kako se ipak radi o ekstremnom sportu, nije bilo mjesta pobuni. Cijele je noći popravljano vozilo Porečana Zonara Knapića koji ga nije mogao voziti radi temperature nego je to prepustio prijateljima.
Nakon vožnje išlo se na ručak u konobu "Điđi" za koju su se komentari sudionika kretasli od "odlično" do "nevjerojatno dobro". Naš novi prijatelj iz Engleske, Wayne Butler, oduševio se istarskom kuhinjom, naročito fužima sa kapuzon i fritajon sa pršuton. Wayne je kupio kuću u Žbandaju a na utrci je sudjelovao kao sudac. Rekao je da će sljedeće godine dovesti ekipe iz svog kluba pa ćemo možda gledati i kojeg Range Rovera kako se bakće sa istarskim potokima i kozjim putima.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti