Završila Zabavna ljetna baza DND-a - svi sretni i jedva čekaju sljedeće ljeto

Lokalno
27.08.2015 10:11
D. Požarić
Roditelji su dobili podsjetnik: uvijek za djecu rezervirajte osmijeh
Roditelji su dobili podsjetnik: uvijek za djecu rezervirajte osmijeh
Zabavna ljetna baza - ljetni kamp Društva Naša djeca zatvorio je vrata u subotu nakon druženja voditelja, voditeljica, volontera, volonterki , donatora i donatorica. Prije toga održana je završna proredba s roditeljima, barba Jovica je razrezao posljednje lubenice, iznijeti su slatkiši, kuhani kukuruz, a neka se djeca nisu dala doma. Predstavu su pogledale i dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović te pročelnica gradskog odjela društvenih djelatnosti Vesna Kordić.
Roditelji su na kraju dobili „maskice“ s osmjesima i porukom da uvijek za djecu imaju osmijeh.
Ovog je ljeta u kampu u četiri smjene bilo ukupno 346 djece od kojih 38 u prvi puta organiziranom plesnom kampu. Devetero djece je u kampu provelo sve četiri smjene (troje iz iste obitelji), a desetom upisanom djetetu u sve četiri smjene bolest je, nažalost, omela planove. Najnapučenija je bila druga smjena, od 13. do 25. srpnja, kada je u kampu boravilo 137 djece organizirane u po dvije grupe vrtičkog i uzrasta od 7 do 9 godina, te po jedna grupa djece od 9 do 14 godina i još jedna grupa u plesnom kampu.
Najluđi skokovi u more s pogledom na Poreč
Najluđi skokovi u more s pogledom na Poreč
O djeci je brinulo 13 stručnih voditelja i asistenata (Adila Bidžos, Elisabeth Wertheim, Ivana Domazet, Klaudija Ilinčić, Robert Habek, Mišo Milinković, Igor Ostojić, Magdalena Vrbanus, Tanita Perčić, Petra Tripar, Elita Vidnjević, Ana Marković i nezamjenjivi Jovica Gostojić ) – redom školovani kineziolozi, odgajatelji, psiholozi, sportski treneri, educirani voditelji/ce u vođenju pojedinih radionica. Pomagalo im je osam volonterki, plesačica koje su odrastale u radionicama DND-a (Evita Sain, Elena Naperitić, Larissa Janković Matišić, Larisa Glavina, Katarina Božić, Mattea Pulin, Leonarda Lovreković i Chiara Sirotić).
Prema procjeni voditelja, sve su volonterke obavile odličan posao, snašle se u povjerenim zadacima, stvorile prisan odnos s djecom. Među njima se kao najbolja istakla Evita Sain, plesačica u plesnoj skupini Think Pink koja je za ovogodišnji izbor za najbolju volonterku za uspomenu dobila zanimljivu knjigu.
Najbolja volonterka ovoljetnog kampa Evita Sain sa djecom u moru
Najbolja volonterka ovoljetnog kampa Evita Sain sa djecom u moru
I ovogodišnji je kamp pomogao čitav niz donatora – besplatno su prevozili djecu na izlete u Zelenu lagunu, Aqua colors, odobrili besplatno korištenje penjačke stjene i slack linea, ludiranje na banani, poduku u jedrenju, veslanju, streličarstvu, košarci, na ski liftu (s ručkom)... POUP je samo za djecu iz kampa organizirao projekciju crtića po posebnoj cijeni, jedan je restoran svu djecu častio ručkom, jedan kafić sladoledom, poklonili su im materijal za radionice, poučili djecu o sigurnosti na moru, o tome što i kako rade vatrogasci, poklonili šljunak kojim je pokriven dio dvorišta u bivšem remontu, čime je povećana sjenovita površina za poslijepodnevne aktivnosti djece. Osim toga, u svaku smjenu je dolazio fizioterapeut Damir Deković. Vježbao je s najmlađima i poučio ih o važnosti tjelovježbe za zdravo i pravilno držanje. Sva su djeca imala priliku po posebnoj cijeni posjetiti novu porečku atrakciju – aquapark, a izlet je bio ponovljen u sve četiri smjene. Mnogi su kao najzanimljiviju aktivnost izdvojili izradu narukvica s imenima napisanima perlicama po Morseovoj abecedi, drugi su odlučili da im je izrada zmajeva od vrećica za smeće i slamčica bila super, oni manji pleli su i nosili na ručicama i po tri-četiri narukvice od gumica....
Roditelji djece s prebivalištem na području grada Poreča imali su popust na cijenu kampa, jer je DND iz gradskog proračuna za Zabavnu ljetnu bazu dobio 50.000 kuna potpore. Kvalitetan rad s djecom i za djecu DND-a Poreč, ne samo u ovom projektu, prepoznat je i od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva koja je odobrila trogodišnju institucionalnu potporu za održanje i razvoj udruge.
Dupini u kreativnoj radionici
Dupini u kreativnoj radionici
Nakon svake smjene DND je ponudio roditeljima da zajedno s djecom ispune anketne upitnike, iz kojih je vidljivo da su voditelji obavili vrhunski posao i da je organizacija bila besprijekorna jer su djeca jako zadovoljna. Evo nekoliko komentara iz anketa: „Hvala vam što je moje dijete pre-pre zadovoljno“; „Hvala na srdačnosti, organiziranosti i kreativnosti kojom ste zarazili djecu“; „Odlični ste i ostanite takvi sa super voditeljima“; Hvala cijelom stručnom timu, ovo što radite je izvrsno „. Jedan je dječak sugerirao roditeljima da napišu u anketi da sljedeće godine želi također u kamp, ali kao volonter koji će pomagati voditeljima grupa. (dp)
Voditelji i volonteri pred roditeljima
Voditelji i volonteri pred roditeljima
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti