Zavidni rezultati učenica i učenika Osnovne škole Poreč

Lokalno
04.07.2018 20:20
D. Požarić
1
1
Nakon osmero izvrsnih učenika Osnovne škole Poreč, na red za prijem kod gradonačelnika Poreča došli su i svi oni koji su školu i svoj grad predstavljali na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj. Svečanom su se susretu pridružile zamjenica gradonačelnika Sanja Oplanić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Vesna Kordić te ravnateljica škole Nadija Kos s učiteljima - mentorima.
-Iskreno čestitam na zavidnim rezultatima koje ste kao pojedinci ili ekipno ostvarili tijekom protekle školske godine. Ponosni smo i na vas i na vaše učitelje i mentore koji su vas pripremali i podržavali tijekom cijele godine. Iako će uskoro Poreč imati dvije osnovne škole, veliki broj talentirane djece ostat će u našem gadu, a to je ono što je najvažnije, rekao je gradonačelnik na prijemu u punoj gradskoj Velikoj vijećnici.
Osnovna škola Poreč sudjelovala je u školskoj godini na natjecanjima iz fizike, njemačkog i talijanskog jezika, geografije i islamskog vjeronauka na kojima su osvojena prva mjesta na županijskim natjecanjima, od kojih su Bruno Brščić iz 8.c i Iman Dželili iz 8. e sudjelovali i na državnima.
Pojedinci su se natjecali i na županijskim natjecanjima iz engleskog jezika, povijesti i matematike, kao i na natjecanju-izložbi učenika iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna.
Čak je 17 učenika OŠ Poreč uvršteno među 10% najboljih na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica, ali i na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar te poznavanju engleskog jezika Hippo. Porečka ekipa „Boljun“ na Festivalu matematike osvojila je 1. mjesto, dok je ekipa „Boće“ proglašena najboljom istarskom ekipom.
Osim ovih uspjeha, učenici OŠ Poreč ostvarili su zavidne rezultate i u sportskim natjecanjima – odbojkašice su s prvim mjestom na županijskom i međužupanijskom natjecanju ostvarile pravo nastupa na državnom, gdje su osvojile 4. mjesto, dok su treća mjesta na županijskim natjecanjima ostvarili stolnotenisači i rukometašice.
Ravnateljica škole Nadija Kos posebno je pohvalila veliki angažman učitelja i mentora koji slobodno vrijeme posvećuju radu s ovom talentiranom djecom, iako taj rad često bude nepriznat u mjeri u kojoj i zaslužuje biti.
Uz druženje i tradicionalno zajedničko fotografiranje, učenicima su za ostvarene uspjehe uručeni prigodni pokloni. (dp)
2
2
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti