Zavičajni muzej Poreštine - Museo del territorio parentino predstavio web stranicu

Lokalno
22.02.2013 12:51
B.Ž.
1
1
U Zavičajnom muzeju Poreštine – Museo del territorio parentino predstavljena je danas službena muzejska web stranica, koja je započela s radom na adresi www.muzejporec.hr
Web stranicu su predstavili dr. sc. Elena Uljančić-Vekić, ravnateljica Muzeja, i Vladimir Končar, umjetnički direktor Studija Revolucija iz Zagreba, zaslužan za dizajn i izradu stranice.
Uljančić-Vekić je navela da je Muzej krenuo u projekt izrade web stranice zbog želje da svoje djelovanje dodatno približi lokalnoj zajednici te svim potencijalno zainteresiranim posjetiteljima, ali isto tako i struci. Cilj je bio osmisliti prepoznatljivu i grafički atraktivnu stranicu, koja će biti pristupačna i zanimljiva te omogućiti svim korisnicima što jednostavniju navigaciju kroz sadržaj. Proces izrade stranice trajao je godinu dana.
Vladimir Končar je pojasnio da je stranica zamišljena na način da pruža jasan pregled svih informacija o muzeju, njegovom ustroju i uslugama, donosi podatke o odjelima i muzejskim zbirkama, kao i o muzejskim djelatnostima i aktivnostima, izložbama, edukativnim programima, izdanjima, projektima i istraživanjima u organizaciji Muzeja. Osim toga, napravljena je i snažna integracija web stranice s društvenim mrežama poput Facebooka.
Stranica će se u budućnosti obogaćivati i nadopunjavati novim sadržajima, pa će u sljedećoj fazi biti moguće pregledavati muzejske publikacije i muzejske zbirke, a nudit će se i niz novih interaktivnih sadržaja. Trenutno je dostupna na hrvatskom jeziku, a uskoro se očekuje prijevod svih sadržaja i na talijanski i engleski jezik.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti