Žatika ispunjava sve uvjete za Davis Cup

Sport
16.01.2009 00:00
D. Požarić
POREČANI ĆE UŽIVATI U TENISU - Marina Mihelić i Alessia Capel-Davies
POREČANI ĆE UŽIVATI U TENISU - Marina Mihelić i Alessia Capel-Davies
POREČ - Alessia Capel-Davies, povjerenica ITF-a za Davis cup, posjetila je jučer Poreč u društvu Marine Mihelić, izvršne direktorice Hrvatskog teniskog saveza. Cilj njenog dolaska bio je upoznavanje s uvjetima koje nudi grad, ali prvenstveno razgledavanje dvorane Žatika u povodu organizacije susreta prvog kola svjetske skupine Davis cupa teniskih reprezentacija Hrvatske i Čilea, što će se od 6. do 8. ožujka igrati u Poreču.
- Pri organizaciji kako Davis cup, tako i Federation cup susreta ITF ima unificirane standarde za sve organizatore susreta u cijelom svijetu i cilj mog današnjeg posjeta Poreču bio je uvjeriti se može li vaš grad u suradnji s HTS-om ispuniti sve te standarde. Po dojmovima koje sam stekla prigodom obilaska prvenstveno vaše nove dvorane, mogu reći da Poreč već sada ima gotovo sve tehničke uvjete za organiziranje ovakve vrste sportskog događaja, a one manje tehničke nedostatke na koje ćemo prije svega HTS-u ukazati vrlo su lako rješivi. Željela bih naglasiti odličan pregled terena sa svih tribina vaše dvorane što je za nas jedan od važnih tehničkih elemenata za dobivanje zelenog svijetla za organizaciju, jer itekako vodimo računa da ljubitelji tenisa mogu uživati promatrajući događanja na terenu. Sam objekt izgleda fantastično, pomalo drugačije od ostalih klasičnih sportskih arena. I sva je ostala infrastruktura potrebna za ovakvu vrstu susreta, prvenstveno smještajni kapaciteti, vrhunska, a i grad koji sam tek dijelom pogledala vrlo je lijep, pojasnila je Capel-Davies.
- Davis cup susret Hrvatske i Čilea bit će sigurno prava teniska promocija ne samo za Poreč, već i cijelu regiju. Čile je zaista jedan respektabilan suparnik s igračima kao što su Fernando Gonzalez i Nicolas Massu. Osvajači su olimpijskih medalja sa zadnje dvije Olimpijade, u Ateni i Pekingu, tako da bolja pozivnica gledateljima da dođu pogledati ovu svjetsku tenisku priredbu zaista ne treba, rekla je Mihelić.
K. KLARIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti