Zasadi stablo, ne budi panj: U Poreču u sklopu akcije zasađeno više od 600 stabala

Lokalno
03.03.2021 10:00
1
1
Poreč se drugu godinu zaredom uključio u akciju kolektivne sadnje drveća „Zasadi stablo, ne budi panj“ i to još u originalnom terminu krajem studenog, kada je akcija u ostatku Hrvatske odgođena na ožujak, zbog tadašnjeg pogoršanja epidemiološke situacije.
Kako je epidemiološka situacija tada Poreču bila dobra, a sadnice već nabavljene, uspješno je od 23. do 29. studenog posađeno je preko 200 stabala u svim mjesnim odborima, dok je preko 400 dodatnih sadnica podijeljeno besplatno zainteresiranim građanima na Velikom gradskom parkiralištu.
U akcijama su sudjelovali predstavnici mjesnih odbora, mještani, te veliki broj djece, a sadilo se posvuda: od dječjih vrtića i škola, do igrališta, šetnica i plaža, a između ostalog, posađene su vrste poput lovora, ladonje, borova, hrasta crnike, kestena, smokava, badema, magnolija, smokava, pinija i drugih vrsta. Obogaćivale su se šume oštećene tijekom ljetnih nevremena, a na nekoliko mjesta zasađeni su i drvoredi.
Kroz dvije godine provođenja akcije Zasadi stablo, ne budi panj na području 10 porečkih mjesnih odbora u samo dvije godine posađeno je više od 1.000 stabala. Samo na javnim površinama, ne uključujući privatne parcele, ima više od 50 posto zelenila na urbanom području, dok na širem području prelazi i 80 posto, a zeleni fond nastavit će se obogaćivati u dogovoru sa stručnim službama i preporukama.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti