Zar i ti sine Clinte?

Mozaik
08.04.2013 11:46
B.Ž.
1
1
[slika1l]Na današnji dan još jedan glumac nije uspio odoljeti politici. Tako je Clint Eastwood 1986. godine pobijedio na izborima za gradonačelnika u malom kalifornijskom, umjetničkom gradu Carmel-by-the-Sea i time se pridružio glumačkim legendama – političarima. Među njima svakako najvećem glumcu među političarima Reganu ili bolje najboljem političaru među glumcima i isto tako ne manje spektakularnom Schwarzeneggeru.
Kažu da je Regan osobno nazvao Eastwooda i pitao ga kako to da glumac koji je snimao film s majmunom završi u politici (aludirao je na Eastwoodov film "Čovjek Iz San Fernanda") - naravno Reaganova šala je bila pomalo i na vlastiti račun budući je i sam snimio film s majmunom "Bedtime for Bonzo".
Grad Carmel-by-the-Sea se nalazi na obali Tihog oceana, južno od San Francisca. To je jedan od najstarijih gradova u Kaliforniji, a osnovao ga je franjevački misionara Junipera Serre. Grad ima oko 4,000 stanovnika, a većinu stanovnika čine umjetnici. Zanimljivo je da je Eastwood za vrijeme svog mandata dovršio snimanje jedne od svojih najpoznatijih uloga – one u filmu Vojničina (Heartbreak Ridge).
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti