Započele prijave na dječje radionice 65. Pulskog filmskog festivala

Kultura
01.06.2018 16:12
D. Požarić
1
1
65. Pulski filmski festival poziva zainteresiranu djecu i mlade da se prijave na popularne interaktivne radionice - Pustolovni laboratorij profesora Baltazara i RED radionicu za digitalnu generaciju
Radionica izrade animiranog filma „Pustolovni laboratorij profesora Baltazara“ nanovo otvara svoja vrata svježoj generaciji najmlađih zaljubljenika u Sedmu umjetnost. Dobrodošli su svi mališani u dobi od 7 do 12 godina željni zanimljivih sadržaja, eksperimentiranja i uzbudljivih filmskih podviga. Uz stručno vodstvo grafičke dizajnerice i ilustratorice Petre Zlonoge i likovne umjetnice Nine Šestanović, polaznici će se tijekom jednotjednog programa detaljno educirati o svim segmentima izrade animacije - od izrade i razrade priče, pisanja scenarija, kreiranja likova i njihovih osobnosti, do osnove animacije i potom produkcije i post-produkcije.
Radionica će se održavati u Dječjem vrtiću Rin Tin Tin u Puli (Uspon Svetog Stjepana 1) od 11. do 19. srpnja, izuzev vikenda 14. i 15. srpnja. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 400 kuna, a ukoliko radionicu žele pohađati dvoje djece iz iste obitelji, sljedećem je kotizacija 300 kuna.
RED radionica za digitalnu generaciju poziva u digitalni svijet svega što su dosad mogli vidjeti samo na malim i velikim ekranima, mlade zaljubljenike u kinematografiju i najsuvremeniju tehnologiju, da budu dio ove kreativne i uzbudljive radionice i ostvare vlastiti film. Radionica će se održavati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula od 12. do 19. srpnja od 9 do 14 sati a namijenjena je mladima u dobi od 12 do 16 godina. Program će se održati pod vodstvom redateljice Judite Gamulin koja će polaznicima iz prve ruke približiti i praktični i edukativni dio filmskog svijeta, te održati posebna predavanja organizirana u suradnji s vodećim filmskim profesionalcima. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 500 kuna, a za svako sljedeće dijete iz iste obitelji 400 kuna.
Za obje radionice prijave su otvorene do 27. lipnja ili do popunjenja kapaciteta.
Zbog iznimnog interesa produžene su do 10. lipnja prijave za sudjelovanje u projektu Mladi filmofili koji okuplja ljubitelje filma od 18 do 29 godina, a sudjelovanjem u programu osiguran je smještaj, prehrana, festivalski katalog te posebne akreditacije za sve projekcije i popratne programe.
Sve dodatne informacije mogu se zatražiti putem e-maila na marina@pulafilmfestival.hr . (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti