Zajednica Talijana Poreč: turnir u briškuli i trešeti i učenički Ex tempore povodom Sv. Maura

Lokalno
19.11.2012 11:51
D. Požarić
1
1
U subotu je u prostorijama Zajednice Talijana Poreč održan turnir u briškuli i trešeti na kojem je sudjelovalo 12 prijavljenih parova.
Igralo se po sustavu repasaža i to briškula do 4, a trešete do 41.
Pobijedili su Mate Marušić i Graziano Musizza, drugo mjesto osvojio je par Aldo Pahulović – Carlo Petroni dok su se kao treći plasirali Aleksandar Benčić i Franko Korlević. Prvoplasirani su osvojili pršut, drugoplasirani sir dok je trećeplasirani par osvojio vino.
Održan je i učenički slikarski Ex tempore na temu "Le barche di Parenzo" (porečke barke).  Povjerenstvo u sastavu Sebastijan Vojvoda, Andi Bančić i Aleksandra Vinkerlić ocjenjivalo je kreativnost, grafičke elemente, ekspresivnost boje i kompoziciju te nagradio sljedeće učenike:
Niži razredi:
  1. Ryan Martinis
  2. Annamaria Duka
  3. Antonio Jukić
Ves Aleksić i Bruno Purini su za svoje radove pohvaljeni.
Viši razredi:
  1. Ramona Vujčić
  2. Stella Benčić
  3. Giulia Dobrilović
Pohvaljeni radovi: Matteo Sergio Pozzi, Glorija Radojković, Pietro Benussi, Teddy Deković
Autori radova dobili su poklone sponzora.
Vrtićka su djeca također crtala porečke barke te su i njima uručeni skupni poklon paketi kako bi mogli nastaviti sa tetama u vrtiću.
Osim spomenutih manifestacija, u Zajednici Talijana Poreč koja uskoro slavi 65. obljetnicu postojanja priprema se i priredba u čast Sv. Maura koja će se održati 20. studenog u 18 sati.
Prvi je odbor ZT s radom započeu 1947. godine, a 1948. je registriran Circolo Italiano di Cultura Bruno Valenti iz Poreča koji sedamdesetih godina u skladu sa tadašnjim propisima mijenja naziv u "Zajednica Talijana Poreč - Comunita degli Italiani Parenzo".
U ZT zahvaljuju svima koji su pomogli u organizaciji proslave važnog jubileja koji će se slaviti tijekom cijele godine. (AB/LM)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti