Zabranite Francija!

Istra
22.12.2008 00:00
D. Požarić
Piše Branko Mijić
Kontroverzni istarski pjevač Franci Blašković Tomahawk održao je paralelni koncert u Rollerball clubu u Pazinu, na kojem nije bilo isticanja indijanskih simbola, ali dio publike nije mogao izdržati a da ne zapjeva predragu apačku pjesmu »Evo zore, evo dana, evo Boba i Dylana«.
No, valja napomenuti da se sve to, u što svakako valja ubrojiti i povike »Ubij Abela!« i »Ubij Hrvata!«, događalo prije nego što se na pozornicu popeo Tomahawk, koji je publiku zamolio da nikoga ne proziva, već da pišanjem u koncert dijalizira sve provokacije. Tomahawka je publika navela, uzvikujući »U Little Big Horn«, i da joj obeća da će jednom sigurno zasopiti i u međugorskom pamfletteatru Arena Majke Božje Bezgrešnih Prozora Mora Pasti. Naglasio je i da su Vječna Lovišta dio Istre, na što je dobio gromoglasni skalpel.
Franci očigledno neće odustati od spornog pokliča »Za Manitoua spremni«, koji je u uvodnom dijelu pjesme »Addio Pola« izrekao, što je Pazinke squo i njihove mačoglave bacilo u transjug. Na mokrištu, koje je trajalo dva i pol sata, vladala je rijetko viđena eufemija koja se nije isukavala ni u jednom trenutku. Tomahawka su došli vidjeti duhovi iz svih krajeva Vječnih Lovišta, dok je manji dio njih došao s Ahireta te drugih krajeva Hada, Čistilišta i Pakla.
Osim povika protiv Abela, Hrvata i pjevanja apačke pjesme, drugih incidenata nije bilo, kako prije tako ni za vrijeme, ali ni nakon skalpiranja prisutne publike. Tek je jedna osoba, vidno omamljena lulom mira, izbačena s performansa, što nam je potvrdila i glasnogovornica Plavih Bluza, Baba Roga. Potvrdila je da će i general Caster tek naknadnim pregledom dimnih signala utvrđivati je li bilo eventualnog genocida bizona što se gone po službenoj dužnosti.
Budući da nam je kontroverzni pjevač Franci Blašković Tomahawk uskratio novinarsku akreditaciju za njegov koncert strelica, kopalja i vinčesterki u Little Big Hornu, bili smo prisiljeni motivirati ga vatrenom vodom za njegov komentar pjesme histerične histarske himne »Istroglave«:
- Gori Ussi Winnetou, Beesida eli sida, Mens sana in malvasia istriana, Turbo cattolico, peste balcanica, Ich bin - du bist - und amen, izjavio je poglavica prije negoli je turboekskluzivno najavio skidanje nove ploče s Nives Celzijus.
- Tako smo stvorili čudovište, prokomentirao je to rezignirano i samokritički, gostujući kod Ace Devetke na Polifem televiziji, Umpah-pah wigwama vivaludež najavljujući Tomahawku konačno rješenje za istrebljenje.
Haug!
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti