Zabavna ljetna baza ide punom parom naprijed

Lokalno
19.07.2015 10:27
D. Požarić
1
1
U Zabavnoj ljetnoj bazi – prostoru nekadašnjeg remonta na Peškeri završava drugi tjedan druge smjene ljetnog kampa DND-a. Sada u Bazi imaju 113 djece i 24 u premijernoj izvedbi plesnog kampa, ali gdje čeljad nije bijesna, ni kuća nije tijesna – stanu, zabavljaju se, uče, druže od kvarat do sedam ujutro do 16 sati, svaki dan osim nedjelje.
U prvoj su smjeni imali 70 djece u tri dobne skupine, a izabrana su imena: Girice, Delfini i Sensation. Za završnu feštu djeca su roditeljima pripremila plesne i reperske točke, izložbe radova... Roditelji su donijeli kolača i lubenica, DND snage pekle su palačinke – najbolje na svijetu, kako je rekao dječak koji se u red vraćao po repete.
Program kampa uključuje obuku plivanja za neplivače, usavršavanje tehnika plivanja za plivače, različite igre u moru i uz more, radionice kreativnog izražavanja, plesa, pjevanja i edukativne na teme relevantne za pojedini uzrast (prijateljstvo, dobra i loša tajna i sl). Taj dio programa izvode voditelji grupa, volonteri i zaposleni u DND-u. U goste im dolazi izvrsni Teo Ban, trener u KK Poreč koji ima veliko strpljenje i volju za rad s djecom i dva-tri puta tokom smjene upućuje djecu u osnove košarke. Goran Prodan upoznaje djecu s Morzeovom abecedom i pokazuje im kako izraditi narukvicu s imenom koje znaju pročitati samo oni poznavatelji Morsea, a u kamp redovito stiže i fizioterapeut Damir Deković iz Materada centra, koji provjerava držanje najmanje djece i stanje njihovih kralježnica.
Na plaži Picala dobivaju obuku stručnjaka Crvenog križa o ponašanju na moru, Ski nautique poklanja im vožnje bananom, hotel Pinia slack line i umjetnu stijenu, a Igor Ostojić poučava ih penjanju.
U Zelenoj laguni veći su redoviti gosti Ski lifta i većini je to prvo iskustvo skijanja na vodi, kao i jedrenja – redovito ih jedan dan vode u Jedriličarski klub Horizont.
U drugoj će smjeni Tanita Perčić provesti trening fonološke spretnosti za predškolce, a starije skupine naučiti o emocionalnoj pismenosti i potaknuti razvoj njihovih društvenih vještina. U svakoj smjeni djeca mogu na izlet u Acquacolors, kamo ih besplatno preveze privatni autoprijevoznik Tomo Ljuština. Na izlete u Zelenu lagunu besplatno ih voze turistički vlakić Vita leve i Forexov izletnički brod.
Zahvaljujući volonterima i donatorima, svjesnih da ulažući u djecu ulažu u zajednički napredak, Kamp je djeci omiljeno mjesto za vrijeme ljetnih praznika, a roditeljima koji rade duže radno vrijeme dok djeca ljeti nisu u školi kamp je nerijetko jedino rješenje.
Završna fešta na kraju svake smjene prilika je da se od roditelja i djece dobiju konkretni odgovori na pitanja o detaljima boravka djece u kampu. Nakon prve smjene odgovori su redom pohvale u superlativima.
Njihovi izvrsni, iskusni voditelji grupa su Elisabeth Wertheim i Ivana Domazet u plesnom kampu, a u Bazi Adila Bidžos, Robert Habek, Klaudija Ilinčić, Mišo Milinković, Ana Marković, Elita Vidnjević, Igor Ostojić, Magdalena Vrbanus, Tanita Perčić, Jovica Gostojić i Petra Tripar. Pomažu im volonterke, redom djevojke iz plesne skupine Think Pink: Larissa, Elena, Katarina, Evita i Larisa.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti