Za promet otvorene Kalčićeva i Vlašićeva ulica

Lokalno
26.03.2004 00:00
Izvor: redakcija/dp/mx Foto:Ivan Grgat
D. Požarić
1
1
Danas su nakon dužeg vremena za promet otvorene ulice Gašpara Kalčića i Mate Vlašića . Novigradska tvrtka Vodoprivreda jučerašnjim je asfaltiranjem cesta dovršila prvu fazu gradnje oborinske odvodnje vrijednu dva milijuna kuna s PDV-om, što su zajedno u istim omjerima financirali Hrvatske vode i Grad Poreč.[slika1]Kako doznajemo od Milana Lakovića , pročelnika za komunalne djelatnosti, studija odvodnje oborinskih voda izrađena je lani za najkritičnije gradske lokacije – ulice Mate Vlašića i Gašpara Kalčića, dio prometnice ispred policijske postaje, naselje Mate Balota i Lacop shopping centar. U prvoj fazi stiglo se do Elektroistre, a na tom će se glavnom oborinskom kanalu uskoro nadograditi mreža bočnih priključaka.

Ako se posao uspije dogovoriti i ako Hrvatske vode osiguraju sredstva, kao što je to Grad već učinio sa svojim udjelom, na jesen će se nastaviti s drugom fazom posla, obavijestio je Laković. Krenut će se kroz Mate Balotu, zatim preko županijske ceste do Lacopa, pa naprijed Vlašićevom ulicom do Ital-icea, nakon čega će se opet stvarati mreža bočnih priključaka. Sadašnji projekt predviđa zahvate samo do Lacopa.
2
2

Usporedno s time, krenulo bi se i s izgradnjom kružnog toka na spoju Kalčićeve i Vlašićeve ulice, za što treba ishodovati građevnu dozvolu. Kružni tok je nužan, dodaje na kraju pročelnik, jer bi se osim bolje protočnosti i veće sigurnosti za sudionike u prometu, uspjelo i rasteretiti semafor kod Lacopa, gdje se vozači svakodnevno muče s gužvama, posebice u vremenskim «špicama» dolaska i odlaska s posla.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti