Wurmböck: Hrvatska je spremna za turističku sezonu

Gospodarstvo
09.06.2021 14:28
D. Požarić
Gustav Wurmböck, predsjednik Nadzornog odbora Valamar Riviere
Gustav Wurmböck, predsjednik Nadzornog odbora Valamar Riviere
Poreč, 9. lipnja 2021. – Valamar Riviera i Hrvatska udruga turizma (HUT) bili su domaćini prošlotjednom sastanku ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac s austrijskim investitorima u hrvatski turizam. Austrijski poduzetnici, najveći strani investitori u hrvatski turizam, složni su da je Hrvatska sigurna i spremna za sezonu. Fokusirani su na pripremu čim sigurnije i uspješnije sezone te na oporavak turizma nakon krize, pokretanje novih investicija te daljnja ulaganja kroz poticaje i programe za oporavak.
U okviru nastojanja da se hrvatski turizam i sigurno okruženje za turiste u ovoj sezoni čim više približi austrijskim gostima, predsjednik Nadzornog odbora Valamar Riviere, Gustav Wurmböck dao je brojne intervjue i izjave za austrijske medije, među kojima i tri velika intervjua za Kurier, Kleine Zeitung i Heute.
Austrijanci su tradicionalni gosti u Hrvatskoj i veseli vijest objavljena nakon sastanka ministrice turizma i sporta RH Nikoline Brnjac s austrijskom ministricom poljoprivrede, regija i turizma Elisabeth Köstinger o ukidanju karantene putnicima povratnicima u Austriju ako su testirani, cijepljeni ili preboljeli COVID-19. Samo u prošloj, kriznoj 2020. godini gosti iz Austrije u Hrvatskoj su ostvarili više od 335 tisuća dolazaka te više od 2 milijuna noćenja. Austrijski mediji izvještavaju o sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, pritom posebno ističući otoke kao covid free zonu i Istru koja dočekuje sezonu s izvrsnom epidemiološkom situacijom. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti