Vrsarani zajedno u eko akciji

Lokalno
09.05.2013 12:16
B.Ž.
1
1
Općina Vrsar i Turistička zajednica općine Vrsar proteklog su vikenda organizirali veliku ekološko-edukativnu akciju u kojoj su sudjelovale mnogobrojne vrsarske udruge i klubovi, umirovljenici, te školska i vrtićka djeca, a u koju se po prvi put uključilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova, čiji djelatnici su u sklopu preventivno-edukativne akcije "Zdrav za 5" upoznavali školarce, sudionike akcije, s prevencijom ovisnosti.
Kako su tema ovogodišnje ekološko-edukativne akcije "Neka moja Istra blista" istarske lokve, pod motom: Lokve su blago - blago su lokve, najmlađe učesnike akcije je ispred lokve Fabijan na samom ulazu u Vrsar pozdravila predstavnica Turističke zajednice istarske županije, gđa Tamara Ninković, a gospodin Slavko Brana, stručni suradnik Javne ustanove "Natura Histrica" održao je zanimljivo predavanje o tome koliko su lokve važne za naš eko sustav i kako ih se treba sačuvati radi ekološke ravnoteže.
Članovi sportsko ribolovnog društvo "Baraj" su zajedno sa članovima Udruge umirovljenika Vrsara, članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a uz pomoć profesionalaca iz Hrvatskih šuma i vrsarskog komunalnog poduzeća Montraker već u ranim jutarnjim satima tradicionalno otplovili do otoka Longe, kojega su temeljito očistili od raznih naplavina i trupaca vjetrom srušenih stabala.
Djeca iz Osnovne škole Vladimira Nazora i dječjeg vrtića Tići, uz pomoć nastavnika, odgajatelja i roditelja sadili su lavandu u školskom vrtu, te čistili prostor ljetnog kampa i gradsku plažu.
U akciji čišćenje podmorja vrsarske gradske plaže sudjelovalo je 60-tak ronioca iz Pule, Medulina, Rapca, Poreča, Rovinja, Zagreba, Petrinje, Karlovca i Vrsara, te po prvi puta pripadnici interventne postrojbe Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su ujedno i osiguravali ronioce od plovila.
Nakon uspješno odrađene akcije, uz predivno vrijeme, svi učesnici su uz dobar ručak nastavili druženje do kasnih popodnevnih sati.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti