Vrsar: svečano otvoreno novo boćalište na Salinama

Lokalno
15.04.2009 00:00
D. Požarić
Načelnik Štifanić, uz pomoć predsjednika IBS-a Valtera Krizmanića, reže vrpcu
Načelnik Štifanić, uz pomoć predsjednika IBS-a Valtera Krizmanića, reže vrpcu
Foto: Saša Halambek
U subotu, 11. travnja 2009. godine, svečano je otvoreno novo boćalište u Vrsaru, na Salinama.
Vrpcu je simbolički prerezao načelnik Općine Vrsar Franko Štifanić, a asistirale su mu novoizabrane članice Savjeta Mladih Općine Vrsar, Marina Deak i Roberta Klaić. Prvu boću je bacio Mate Kličinović, igrač s najdužim stažem u Boćarskom klubu Vrsar.
Nakon intoniranja himni od strane vrsarskog ženskog pjevačkog zbora "Mendule", prigodnim su se riječima okupljenima obratili načelnik Štifanić, Valter Krizmanić, predsjednik Istarskog boćarskog saveza te Cvitan Botica u ime Boćarskog kluba „Vrsar“.
Načelnik Franko Štifanić je izrazio zadovoljstvo zbog načina kako je boćalište „sjelo“ u prostor na Salinama te istaknuo da boćanje, kao možda „najmediteranskiji“ sport, uspijeva ako se igra u samom mjestu, što ovo novo boćalište i omogućava. Rekao je i da je uvjeren da će se boćanje u Vrsaru sad puno jače razviti te privući i mlade toj igri.
Valter Krizmanić je zahvalio svima koji su omogućili izgradnju ovog lijepog zdanja u Vrsaru, koje predstavlja još jednu važnu kockicu u istarskom boćarskom mozaiku. U Istri je sad već izgrađeno gotovo stotinu boćališta i nije onda ni čudno da je boćanje ovdje toliko razvijeno.
Cvitan Botica se u ime kluba posebno zahvalio Općini Vrsar i općinskom komunalnom poduzeću „Montraker“ d.o.o. što su im osigurali tako dobre uvjete za treninge i utakmice te je također izrazio uvjerenje da je to jedan „novi početak“ za klub, koji će sada moći krenuti naprijed.
Povodom svečanog otvaranja, održan je prigodni boćarski turnir na kojem je sudjelovalo jedanaest ekipa. Prvo je mjesto osvojila ekipa "Muntižane", drugi je bio "Žminj" a treća i četvrta bile su dvije ekipe "Funtane".
Sudionici i gosti su druženje nastavili uz prigodnu zakusku.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti