Vrsar: porast broja noćenja i dolazaka gostiju, više primamljivih sadržaja

Lokalno
03.09.2015 09:56
D. Požarić
Vrsar (foto: maistra.com)
Vrsar (foto: maistra.com)
Do kraja kolovoza je na našem području ostvareno 164.967 dolazaka i 1.202.663 noćenja, što je za 7 odnosno 2 posto bolji rezultat od prošlogodišnjeg, kažu u Turističkoj zajednici Vrsara. Što se broja noćenja tiče, gotovo svi čvrsti Maistrini objekti bilježe povećanje, a obiteljski hotel Vista lagano smanjenje. Što se tiče vrsarskih kampova koji u ukupnom broju noćenja imaju udio od čak 70%, najbolje rezultate ima kamp Valkanela sa +9% u prvih osam mjeseci ove godine. Valamarov kamp Orsera bilježi otprilike jednak broj noćenja kao lani, dok su preostala dva Maistrina kampa – Porto Sole i naturistički kamp Koversada u manjem minusu.
Privatnom smještaj sa 1.415 postelja ostvario je 17 % više noćenja nego u istom periodu lani.
Najbrojniji gosti u Vrsaru su i dalje Nijemci. Do kraja kolovoza ostvarili su 4% više dolazaka i 3% više noćenja. Na drugom su mjestu Austrijanci sa ostvarenih 7% više noćenja. Slijede gosti iz Slovenije s 1% i gosti iz Italije s 2% više noćenja. Gostiju iz Nizozemske ima manje nego prethodnih godina, ali raste broj gostiju iz Češke, Mađarske, Švedske, SAD-a i Velike Britanije.
S obzirom na predstojeće manifestacije u rujnu, u TZ očekuju još bolje turističke rezultate do kraja godine. Nakon tradicionalne kiparske škole Montraker koja je već započela, a trajat će do 12. 09., Vrsar će tijekom Europskog prvenstva u mininogometu od 21. do 27.09. ugostiti 32 reprezentacije s više od tisuću članova, a događaj će popratiti i brojna zabavna događanja.
Od 11. do 13. 09. na sportskom aerodromu Vrsar odvijat će se međunarodni kup girokoptera, početkom listopada bit će održan tradicionalni ribolovni kup Koversada, a početkom studenog, u organizaciji lokalnog sportskog ribolovnog društva Baraj, prvenstvo Hrvatske u ribolovu iz brodice.
-Dobrim turističkim rezultatima, ali i zadovoljstvu gostima koji već borave u našoj destinaciji zasigurno su doprinijele brojne manifestacije u našoj organizaciji, kažu u TZ Vrsara. Osim već poznatih i uvijek dobro posjećenih ribarskih fešti, ove godine su gosti mogli uživati i na novoj manifestaciji „Vrsar porto fest“, organiziranoj u suradnji s Udrugom ugostitelja Vrsar. Tijekom cijele ljetne sezone održavaju se ciklusi ozbiljne glazbe „Koncerti u crkvi“, „More i gitare“ te „Vrsarske serenade“. Posljednjih godina posebna se pažnja posvećuje vidikovcima u starom gradu, gdje se također često organiziraju različita glazbena događanja.
Zbog privlačenja gostiju u pred i posezoni, intenzivirana su nastojanja svih turističkih dionika u organizaciji raznih projekata, bilo da se radi o aktivnom turizmu, odnosno sportskim događanjima, ili posebno kreiranim doživljajima. Drugo izdanje manifestacije „Stari samanj pod kaštelom“ izuzetno je dobro prihvaćena od strane gostiju, kao i domaćeg stanovništva, te potvrdila činjenicu da suvremeni gosti uz eno- i gastronomsku ponudu posebno uživa u prezentaciji povijesti i tradicije destinacije, te kušanju autohtonih proizvoda.
Od ove godine Vrsar se zajedno s okolnim turističkim zajednicama iz Funtane, Poreča i Tara-Vabrige uključio u projekt Hrvatske turističke zajednice „Hrvatska 365“, te se u svrhu produljenja turističke sezone planiraju brojne zajedničke aktivnosti, stoji u priopćenju iz TZ Vrsar. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti