Vrsar gradi zdravstveni turizam

Lokalno
21.01.2009 00:00
D. Požarić
Javnom izlaganju prisustvovalo je desetak građana
Javnom izlaganju prisustvovalo je desetak građana
VRSAR - Desetak Vrsarana okupljenih na javnom izlaganju o prijedlogu izmjena i dopuna Provedbenog urbanističkog plana zone zdravstvenih objekata bilo je složno da će ovaj kompleks biti korisno mjestu te da ga treba izgraditi što prije. Planirani kompleks zdravstvenih objekata bit će kraj križanja županijske ceste Vrsar - Koversada i općinske prometnice koja ide prema autobusnom kolodvoru. Površina obuhvata je 1,5 hektara unutar kojeg postoje četiri čestice, prva sa zdravstvenom namjenom i mogućnošću zdravstvenog turizma, zatim za parkiralište te dvije zaštitnog zelenila, rubno uz križanje, prema stambenim zgradama.
Na ovom je području predviđena gradnja kompleksa objekata zdravstveno-turističke namjene u kojima će biti smještena opća medicina, stomatologija, laboratoriji, rendgen, razni prateći zdravstveni sadržaji, fizikalne i medicinske terapije, wellness, smještajni dio za maksimalno 80 osoba te hotelski restoran.
- Prvenstveno je naglasak na zdravstvenom objektu i on mora biti izveden u prvoj fazi. Ostatak, wellness i smještajni dio, prateći su sadržaji glavnog objekta i oni mogu biti izgrađeni i u drugoj fazi. To je sve bilo moguće i u starom planu, ali je ovim izmjenama i dopunama točno definirano što je to konkretno. Usto, PUP je usklađen s Prostornim planom općine Vrsar, koji je plan višeg reda, rekao je u izlaganju arhitekt Robert Rabac iz porečke tvrtke Arhetip 21. Izmjenama i dopunama promijenjeni su određeni parametri, izgrađenost je smanjena sa 65 na 60 posto, a projekcija kaže da će maksimalna izgrađenost biti do 50 posto. Dopuštena je visina objekata od deset metara do vijenca i trinaest metara do najviše točke krova. Zgrade će imati podrum, prizemlje i dva kata.
Odluka o izradi plana zone zdravstvenih objekata u Vrsaru seže još u rane devedesete godine te je većina građana već bila upoznata s ovom idejom, a prijedlog su ocijenili kao pozitivan jer se radi o sadržaju kojeg nema nigdje u okolici te predstavlja važan korak za zdravstveni turizam. Kako je rekao pročelnik Slobodan Vugrinec, pitanje vlasničkih odnosa je riješeno te bi, bude li sva procedura tekla po planu, gradnja mogla početi kroz godinu i pol. Javna rasprava o izmjenama i dopunama ovoga PUP-a traje do 26. siječnja, plan je izložen u općinskoj vijećnici, a primjedbe i prijedlozi dostavljaju se u pisanom obliku ili upisom u knjigu na licu mjesta.
V. HABEREITER
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti