Vozili s više od dva promila

Crna kronika
17.05.2018 15:32
D. Požarić
1
1
Istarska je policija tijekom noći privela dvojicu vozača koji su upravljali teretni vozilima s više od dva promila alkohola u organizmu.
U naselju Radini kod Brtonigle oko 22.40 sati 51-godišnjak je upravljao teretnim vozilom Renault Master, pulske registarske oznake, dok je u organizmu imao 2.10 promila. U zavoju je prešao na suprotnu stranu kolnika, pri čemu je došlo do kontakta njegovog vozila i automobila VW Polo, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 37-godišnjak. U događaju nije nitko ozlijeđen, a 51-godišnjak je zadržan u policijskim prostorijama do otrježnjenja, s obzirom da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja.
Oko 00.35 sati u Ulici braće Pesel u Rovinju policijski službenici zaustavili su teretno vozilo Mercedes Sprinter, čakovečke registarske oznake, za čijim se upravljačem nalazio 21-godišnjak kojem je izmjereno 2.20 promila. Mladić je također zadržan u policijskim prostorijama, a protiv obojice vozača podnose se optužni prijedlozi radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Budući da već manje količine alkohola usporavaju reakcije vozača, dok istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje zbog čega  oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. Onima  koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol savjetuju da, ako su u društvu, unaprijed odrede tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol.
Treba ostaviti automobil parkiran na propisan način i pješačiti, koristiti javni prijevoz ili usluge taksija, zamoliti nekog trijeznog za prijevoz ili pozvati nekoga da dođe i ostati prespavati do prestanka djelovanja alkohola. Valja pritom pripaziti jer ako osoba popije više, alkohol će imati u organizmu i sljedeće jutro. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti