Voditelj glisera (ipak) teško ozlijeđen prilikom nasukavanja na Regatu

Lokalno
19.10.2015 14:45
D. Požarić
1
1
1
Kako jučer nismo mogli potvrditi niti demantirati različite informacije o eventualno stradalima u nasukavanju glisera na otočić Regata u porečkom akvatoriju, danas smo u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture dobili prvu službenu informaciju da se u trenutku nesreće na gliseru nalazio samo voditelj koji je prilikom nasukavanja teže ozlijeđen i hospitaliziran u Puli.
U 6:21 sati je Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru putem Centra 112 Pazin dojavljeno o ozlijeđenoj osobi na oštećenom i nasukanome plovilu na obali otočića Regata, pa je u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Pula i nadležnom Lučkom ispostavom Poreč pokrenuta akciju hitnog medicinskog transporta.
Budući se u trenutku dojave najbliže ozlijeđenoj osobi nalazio ribarski brod sa kojega je upućena obavijest o nesreći, MRCC Rijeka je u koordinaciji sa LK Pula i LI Poreč organizirala ukrcaj djelatnika Hitne medicinske pomoći Poreč na ribarski brod na kojeg je potom prekrcan i ozlijeđeni voditelj, ujedno i vlasnik nasukanoga glisera Ž.C., hrvatski državljanin. On je potom uz liječničku pratnju prevezen u Pulu, gdje je plovilo pristalo u 7.49 sati, pa su ga preuzeli djelatnici HMP Pula.
Prema informacijama iz Opće bolnice Pula, zdravstveno stanje ozlijeđenoga je stabilno i srećom je izvan životne opasnosti.
Na plovilu je utvrđen proboj pramčanog dijela trupa iznad razine mora te je ono sanirano i pripremljeno za odsukavanje i tegalj.
Prema izjavama očevidaca sa ribarskoga broda, nasukavanje se dogodilo jučer oko 06.15 sati ujutro dok je Ž.C. plovio nedaleko otočića Regata kada je vjerojatno, iz za sada nepoznatoga razloga, na trenutak izgubio svijest te u punoj brzini udario u obalu otočića na koji se nasukao sa 2/3 plovila i pri čemu je zadobio teže tjelesne ozljede u predjelu glave.
Na poziciji nasukanja nije uočeno onečišćenje mora niti morskoga okoliša, a daljnji očevidni postupak djelatnici Lučke ispostave Poreč provest će čim ozlijeđeni voditelj, ujedno i vlasnik glisera bude za to zdravstveno sposoban. (dp)
2

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti