Vlašićeva punom parom prema završetku, ali da li ćemo opet imati poplave?

Lokalno
04.12.2004 00:00
Izvor: dp
D. Požarić
1
1
1
Izbetonirani su gotovo svi otvori (šahte) a danas smo primijetili da radnici "šaluju" posljednje preostale. Prije nekoliko dana navezen je krupni materijal pa je nastupio i valjak po čemu, uz dopremljene betonske rubnjake, sudimo da se radovi polako privode kraju.
Na gradilištu nismo zatekli nikoga od nadležnih jer je započeo week-end, no stanari susjednih kuća su nas upozorili na iskopani šaht ispred trafostanice na raskršću Vlašićeva-Ronjgova: u njega stane nekoliko stotina litara vode što samo po sebi nije problem, nego problem vide u tome što je na vrhu šahte za odvod vode predviđena (po njima) vrlo uska cijev promjera desetak centimetara za koju oni koji stanuju u toj ulici sumnjaju da će služiti svrsi. Navode da im je jako dobro poznata količina vode koja se ulicom slijeva za vrijeme velikih kiša te im se čini da je taj odvod premalog kapaciteta i vjeruju da bi se lako moglo dogoditi da ta šahta ne "odradi" svoj posao kako valja.
Zaključuju ipak kako se nadaju da će postavljanjem novog kolektora pritisak oborinskih voda biti manji pa su zato možda njihova strahovanja neopravdana.
2

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti