`Vlahograd` - Rovinjska noć subota, 20. kolovoza

Istra
19.08.2005 00:00
Mx
Rovinjska noć ove će se godine održati u subotu, 20. kolovoza, obavijestio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Dario Činić, direktor Turističke zajednice, koja već više od dva desetljeća organizira ovu, po mnogočemu najuzbudljiviju i najmasovniju, feštu na Jadranu. Uz atraktivan ponoćni vatromet, zabavni program odvijat će se na dvije pozornice. Na glavnoj, smještenoj na Trgu maršala Tita, izmjenjivat će se grupe Le monde, Magazin i Gustafi, dok će na pozornici smještenoj na Velikom molu nastupati duo Domižana te grupe Give me five i Dream projekt. Uz njih, u starogradskoj ulici Edmonda de Amicisa, s početkom u 21 sat, održat će se koncert rovinjskog KUD-a Marco Garbin.
Po Činićevim riječima, subotnjoj fešti prethodi čitav niz događaja - od tradicionalnog koncerta »Ronald Braus i gosti«, koji se za blagdan Vele Gospe održao u dvorcu na Crvenom otoku, do za petak navečer najavljenog superspektakla »Radio Company«.
- U subotu će gradskoj luci, s početkom u 11 sati, biti organizirana jedriličarska regata »optimista« i krstaša. Istovremeno će se na terasi hotela Adriatic vjernim gostima grada dodijeliti priznanja. U 15 sati na bazenu »Delfin« počinje Otvoreno prvenstvo Istarske županije u plivanju na kratkim stazama, u 17 sati očekuje se i dolazak maratonca Sandija Mužine, te sat vremena kasnije i atraktivna utrka batana u gradskoj luci. Novost je također i na gastronomskom planu, budući da je organizaciju pripreme morskih i drugih specijaliteta ove godine preuzela Maistra , rekao je Činić.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti