Vižinada uvela nove naknade za novorođenčad

Lokalno
27.02.2021 09:50
D. Požarić
1
1
Općinsko vijeće Vižinade na jučerašnjoj je sjednici bez prisustva vijećnika IDS-a donijelo Urbanistički plan uređenja turističkog razvojnog područja Paljari, što će, kako je rečeno, omogućiti izgradnju turističkog naselja.
Poljoprivrednim gospodarstvima i osobama koje su kroz protekla 2 natječaja ponudili najpovoljnije ponude dodijeljeno je u zakup poljoprivredno zemljište u državnom vlasništvu.
Ukupno je dodijeljeno 89 proizvodno-tehnoloških cjelina na rok od 25 godina, ali je prije potpisivanja ugovora potrebno pribaviti suglasnost Ministarstva poljoprivrede i mišljenje Istarske županije.
Zbog izmjena Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, izmijenjeni su statut i odluka o izmjenama i dopunama poslovnika općinskog vijeća. Novi saziv brojat će devet članova, dok će se zamjenik načelnika birati isključivo iz redova talijanske nacionalne manjine, na zasebnoj listi.
Zbog pandemije koronavirusa i njenog lošeg efekta na poslovanje zakupnika općinskih prostora, ugostiteljski objekti i udruge civilnog društva oslobođene su plaćanja zakupnine za siječanj i veljaču, dok je ostalim zakupcima odobreno smanjenje u iznosu od 20% mjesečne zakupnine.
Vijeće je razmotrilo i usvojilo odluke o pokretanju postupaka nabave za nastavak ažuriranja
i unosa baze prostornih podataka, kao i za izvođenje radova uređenja dva nogostupa uz županijsku cestu u naseljima Crklada i Ferenci. U planu je i označavanje pješačkih prijelaza na autobusnim stanicama, a uskoro započinju i radovi na uređenju raskrižja županijskih cesta u Vižinadi.
Vijeće je usvojilo prijedlog za povećanje naknada za novorođenu djecu. Naknada za prvo dijete ostaje 2 tisuće kuna, dok će za drugo iznositi tri, za treće četiri, a za četvrto i svako sljedeće dijete po pet tisuća kuna. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti