Vižinada: Usvojen proračun za 2021. od 11,2 milijuna kuna

Lokalno
24.12.2020 14:14
Foto: Vizinada
Foto: Vizinada
Proračun za 2021. godinu u iznosu od 11,2 milijuna kuna usvojen je jučer na sjednici Općinskog vijeća Općine Vižinada.
Proračun je raspoređen u 17 različitih programa, od kojih se najviše ističu programi javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu gdje se na obrazovanje i predškolski odgoj planira utrošiti čak 1,6 milijuna kuna ili 14% ukupnih proračunskih rashoda i izdataka.
Usvojen je sa sedam glasova ZA vijećnika SDP-a i kandidacijske liste grupe birača, dok su vijećnici IDS-a bili protiv predloženog proračuna.
Iz Vižinade poručuju kako će se nastaviti i komunalne aktivnosti, od asfaltiranja i projekata odvodnje, do uređenja javne rasvjete i dječjih igrališta. Naglasak će biti na europskim projektima kao što je rekonstrukcija vatrogasnog spremišta i uređenje poučno-rekreativne staza Prsten sv. Tome.
Od većih projekata izdvaja se projekt rekonstrukcije raskrižja županijskih cesta u Vižinadi kojim bi se uz pomoć Županijske uprave za ceste Istarske županije, Ministarstva unutarnjih poslova i sudjelovanje Općine Vižinada osiguralo veću sigurnost u prometu.
Proračunom je obuhvaćen je i amandman kluba vijećnika IDS-a za uređenje dječjeg igrališta u naselju Ferenci, dok je drugi amandman za uređenje nogometnog igrališta Fabrika odbijen jer se projekt planira financirati iz EU i drugih fondova.
Vijeće je usvojilo i druge odluke na dnevnom redu kao što su odobravanje natječaja za dodjelu tri dodatne stipendije studentima, produljenje važenja strategije razvoja, odluku o zabrani izvođenja radova tijekom turističke sezone te odluku o prodaji nekretnina po provedenom javnom natječaju. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti