Visoka poslovna škola Manero - Prvi u Hrvatskoj s IES certifikatima

Lokalno
05.02.2009 00:00
D. Požarić
POREČ - Devet diplomanata smjera turistički menadžer višnjanske Visoke poslovne škole Manero primili su preksinoć diplome s međunarodnim IES (International Education Society) licencama iz Londona. Na prigodnoj svečanosti održanoj u porečkom restoranu Sv. Nikola diplome im je uručio župan Ivan Jakovčić, a stekli su ih Igor Belas, Sabrina Gregorič, Davor Herak, Mario Janičić, Gordana Lujanac, Nevio Medica, Tereza Šegala i Andeja Rauch Sirotich.
Od svibnja prošle godine škola Manero je postala jedna od članica svjetskog obrazovnog sustava IES licenece London, prva u Hrvatskoj koja svojim studentima omogućuje stjecanje ovih međunarodnih certifikata.
- Primarna želja je razvijanje kvalitetne suradnje između škole i gospodarske sfere u zemlji i inozemstvu, što znači da dobivanjem njihove svjetske licence školska institucija dobiva nezavisnu projekciju svoje kvalitete. Naši studenti dobivaju standardnu hrvatsku diplomu, ali i međunarodni certifikat zahvaljujući kojemu imaju veće šanse u zemlji i inozemstvu na tržištu rada, budući da IES certifikat pruža pouzdane informacije o kvaliteti školovanja i prepoznat je u poznatim krugovima, rekla je glasnogovornica Manera mr. Romina Sinosich.
Okupljenim diplomantima i članovima njihovih obitelji obratio se i dekan dr. Zdenko Tomčić, koji je istaknuo da njihov zadatak nije jednostavan.
- Rad Visoke poslovne škole u potpunosti je prilagođen bolonjskom procesu, imamo kvalitetan i stručan nastavni kadar te svojim radom doprinosimo integraciji našeg obrazovnog sustava u Europu. Osim toga, na taj način sudjelujemo i u obrazovnoj reformi u Hrvatskoj. Ovaj dodiplomski studij u trajanju od tri godine, za koji imamo dopusnicu, ovih će dana biti upotpunjen i dopusnicom za diplomski studij, čime ćemo zaokružiti cijeli studij u našoj školi, rekao je Tomčić. Čestitke diplomatima uputio je i višnjanski načelnik Angelo Mattich.
Obrazovni sustav IES jedini je koji od 1997. godine certificira obrazovne institucije te učenicima koji su završili školovanje i diplomiranim studentima izdaje međunarodno priznate certifikate.
V. H.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti