Višnjanske maškare preuzele vlast, obećali golf u roku od 15 dana

Lokalno
17.02.2009 00:00
D. Požarić
Pustov izaslanik Peter Poletti preuzima ključ od donačelnika Graziana Černeke
Pustov izaslanik Peter Poletti preuzima ključ od donačelnika Graziana Černeke
VIŠNJAN - Duhovita primopredaja lokalne vlasti maškarama odigrala se u nedjelju u Višnjanu, kada su pred općinskom vijećnicom preuzele veliki ključ od načelnikova zamjenika Graziana Černeke. Pust se ove godine zove Zvane Golfišta, a mještanima je putem izaslanika poručio da ima »atomski plan« za pretvaranje Višnjana u luksuzno golf odredište sa svim pratećim sadržajima u samo 15 dana.
U ulozi pustova izaslanika nastupio je domaći vinar Peter Poletti, nekadašnji turistički animator, koji se iako sudjeluje u lokalnoj vlasti u ovoj roli zalagao za njeno svrgavanje zbog neuspjelog projekta golf igrališta.
Podsjetimo, lanjskim izmjenama županijskog prostornog plana u njega nije uvršteno golf igralište sjeveroistočno od Višnjana, iako su njegovu gradnju općinari detaljno isplanirali na principu javno-privatnog partnerstva, dobili potporu predsjednika države, a od terena očekivali 20-postotni rast proračuna. Maškare su u tome pronašle odličan povod za udar na vlast što je nemalo zabavilo mještane okupljene pred općinskom zgradom.
- Molimo Vas da odstupite da bi maškare pokušale ostvariti golf resort, poručio je njihov vođa i u šali ispucao lopticu golf palicom ciljajući u donačelnikov automobil.
Preuzevši vlast i »nesmetan pristup općinskoj kasi«, maškare sastavljene uglavnom od mališana, veselo su prodefilirale ulicama, a potom se okupile u kinodvorani gdje im je priređena zabava uz mađioničara. Karnevalska zbivanja završavaju paljenjem pusta na Trgu Antona Korlevića idućeg utorka.
M. DODIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti