Višnjan: Do daljnjega bez aktivnosti oko pokretanja vlastitog učilišta i knjižnice

Lokalno
24.02.2021 09:25
D. Požarić
Palača Miani u Višnjanu
Palača Miani u Višnjanu
Kada je Općinsko vijeće Višnjana krajem ljeta 2017. godine donijelo odluku o osnivanju Pučkog otvorenog učilišta Višnjan, stvorene su pretpostavke za pokretanje ustanove koja bi mogla doprinijeti kulturnom životu te obrazovanju odraslih i djece na lokalnom području. Ustanova je trebala djelovati u palači Miani, kao i općinska knjižnica. Za privremenu ravnateljicu obiju ustanova bila je imenovana tadašnja ravnateljica Dječjeg vrtića Višnjan, koja je trebala obaviti pripreme za početak njihova djelovanja.
Međutim, kako smo nakon nekoliko požurnica ovih dana saznali od općinskog načelnika Angela Matticha, ove ustanove za sada nisu osnovane. Nemaju zaposlenih niti se financiranju iz općinskog proračuna. "U narednom periodu ne planiramo pokretanje aktivnosti vezane uz osnivanje tih ustanova", kaže načelnik.
U razgovorima koji su na vijeću pred više godina vođeni o osnivanju knjižnice, istaknuto je da će se kroz nju djeci osiguravati besplatni udžbenici, koji će se na kraju svake godine vraćati. Ideja je bila skupiti i drugu literaturu te knjižni fond potreban žiteljima Višnjanštine. Budući je knjižnica bila u osnivanju i još nije imala knjižni fundus, stanovnici su pozvani da novoj knjižnici daruju knjige koje im nisu potrebne. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti