Više od trideset novih maslinara

Lokalno
07.05.2009 00:00
E.Dž.
1
1
Ukupno 35 polaznika verificiranog tečaja za maslinare uspješno je položilo sve ispite pa su im na jučerašnjoj svečanosti u porečkom Pučkom otvorenom učilištu uručena uvjerenja o osposobljenosti. Polaznici s područja Poreča, Novigrada i općina Poreštine tijekom dvomjesečne edukacije usvajali su teorijska i praktična znanja vezana uz sve faze podizanja i njege maslinika, vrste i sorte maslina, njihove prerade u ulje te marketinga.
Predavanja su održali stručnjaci i predavači iz područja agronomije i ekonomije: Đanfranko Pribetić, Mario Baubun, David Banko, Elvino Šetić, Nada Franković, Boris Milić i Tamara Sapanjoš, koji su polaznike na dodjeli certifikata još jednom podsjetili na značaj neprekidne edukacije u maslinarstvu.
Program je organiziralo porečko Pučko otvoreno učilište u suradnji s umaškim POU-om »Ante Babić«, sufinancirali su ga gradovi i općine polaznika, a podržala ga je i Županija. Suradnja umaškog i porečkog učilišta nastavlja se ujesen još jednim programom za maslinare te osposobljavanjem za zanimanje vinogradar - vinar.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti