Više od trećine pregledanih u Poreču upućeno na daljnje preglede kod dermatologa

Zdravlje
30.07.2018 12:45
D. Požarić
Besplatnom pregledu dermatologa na Gradskom kupalištu Poreč podvrgnulo se 160 građana
Besplatnom pregledu dermatologa na Gradskom kupalištu Poreč podvrgnulo se 160 građana
Na Gradskom kupalištu u Poreču jučer je (nedjelja, 29. srpnja) održan najavljeni besplatan dermatološki pregled kože i madeža kojem je pristupilo 160 posjetitelja. Među njima bilo je 60 onih koje je dr. Domagoj Ćužić zbog bazocelularnih karcinoma, keratoza i displastičnih madeža uputio na daljnje pretrage.
-Ljudi se godinama bez adekvatne zaštite i mjera opreza izlažu sunčevom zračenju, što se danas moglo primijetiti kod nekolicine pregledanih. U takvim slučajevima dermatološki pregled je iznimno važan, kao i primjena najvažnijih pravila zaštite kože, izjavio je dr. Ćužić.
-Iako većina građana zna kako se zaštititi od sunca, malo njih to i primjenjuje, ističu dermatolozi Hrvatskog dermatovenerološkog društva. Za bezbrižno i sigurno ljeto, napominju tri najvažnija pravila: obaviti preventivni dermatološki pregled, izbjegavati sunce između 10 i 16 sati i redovito nanositi proizvode za zaštitu sa širokim spektrom zaštite od UVA i UVB zraka tijekom boravka na suncu.
Osim pregleda, na kupalištu su bile organizirane i zabavne radionice na kojima su djeca naučila kako je uz kremu sa zaštitnim faktorom potrebno nositi šešir ili kapu, oči zaštititi naočalama te izbjegavati sunce kad je njegovo zračenje najintenzivnije. (dp)
dr. Domagoj Ćužić je na daljnje pretrage uputio 60 posjetitelja
dr. Domagoj Ćužić je na daljnje pretrage uputio 60 posjetitelja
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti