Više od sto milijuna kuna za istarske lučke uprave: Najavljene nove izgradnje i u porečkoj luci

Gospodarstvo
24.02.2021 15:45
Foto: arhiva
Foto: arhiva
Istarska županija najavila je investicije u pet lučkih uprava čiji je osnivač kako bi se zaštitila i unaprijedila pomorska dobra.
Od investicija Lučke uprave Poreč ističe se projekt izgradnje ribarskog dijela luke otvorene za javni promet Santa Marina za što su dodijeljena sredstva EU fonda u iznosu od 37.306.866,25 kuna. Projekt operativne obale s gatom u istoj luci kandidiran je na natječaj Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u iznosu od gotovo 10 milijuna kuna.
Na južnom dijelu luke Poreč predviđa se izgradnja dijela obale i gata u duljini od 99 metara za povećanje kapaciteta prihvata međunarodnih brodova. Izrađena je Studija izvodljivosti i Idejni projekt, a u postupku je dobivanje lokacijske dozvole. Vrijednost projekta premašuje 26 milijuna kuna.
U Lučkoj upravi Rovinj je u tijeku izgradnja komunalne luke San Pelagio, koji obuhvaća izgradnju lukobrana, gatova i operativne površine. Planirani kapacitet komunalne luke bit će 264 vezova. Ugovorena vrijednost radova iznosi 43 milijuna kuna.
Lučka uprava Rabac upravlja sa sedam luka (Rabac, Plomin luka, Brestova, Tunarica, Sv. Marina, Trget, Prtlog), a u ovoj godini planirana je sanacija dijela rive u Rabcu, izrada Idejnog projekta dogradnje luke Brestova te rekonstrukcije komunalnih vezova u luci Trget. Ukupna vrijednost svih investicija iznosi 5,1 milijuna kuna.
Najveća investicija Lučke uprave Umag-Novigrad je izgradnja luke Dajla-Belveder, u iznosu od 30 milijuna kuna.
Lučka uprava Pula nastavlja s provođenjem projekata poput izgradnje terminala za putnički promet, čija je procijenjena vrijednost 150 milijuna eura, kao i nastavak radova na novoj obali luke Pula. U ovoj godini planira se zamjena postojećih pontona u luci Bunarina u vrijednosti od 3,9 milijuna kuna, sanacija obale u Slobodnoj zoni luke Pula u vrijednosti od 2 milijuna kuna te sanacija obalnog zida luke Fažana.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti