Veljko Ostojić: Kajinove optužbe obična su budalaština

Istra
12.01.2013 08:43
D. Požarić
'Neka se Kajin prvo potrudi pogledati moje putne naloge pa neka se onda javi' (Foto: Petar Glebov/Pixsell)
'Neka se Kajin prvo potrudi pogledati moje putne naloge pa neka se onda javi' (Foto: Petar Glebov/Pixsell)
Piše: Radmila Kovačević
Unatoč nikad jačim trvenjima između SDP-a i IDS-a, ministar turizma, ideesovac Veljko Ostojić s premijerom Milanovićem, prema vlastitim riječima, surađuje izuzetno dobro.
– Mogao bih reći odlično. A uvjeren sam i da će se odnosi SDP-a i IDS-a vrlo brzo vratiti na zavidnu, prijašnju razinu – kaže Ostojić.
Zašto Brijuni stoje
Za izjavu bivšeg stranačkog kolege Damira Kajina, koji ga je javno prozvao da se kao direktor naputovao na trošak tvrtke Brijuni Rivijera, Ostojić nema tako lijepih riječi.
– Ma to su obične budalaštine. Neka se Kajin malo potrudi i pogleda moje putne naloge u Brijuni Rivijeri, pa neka se onda javi. Naći će možda jedan ili dva – kaže Ostojić, koji je nekoliko godina bio na čelu te tvrtke. Dojučerašnji ideesovac Kajin aktualnog ministra turizma javno je s malih ekrana “očešao” rekavši i da je projekt Brijuni Rivijera, najavljivan kao jedan od najvećih svih vremena u hrvatskom turizmu, zapravo neostvariv i promašen.
Ideja je, inače, starija od desetljeća. Iznjedrio ju je upravo vrh IDS-a, predviđa gradnju luksuznih turističkih objekata i posao za 2000 ljudi, ali, uistinu, godinama stoji praktički na mrtvoj točki. Ministar Ostojić nema dvojbi da je takvo što potrebno istarskom i hrvatskom turizmu. No, veli, mora se biti svjestan činjenice da su se okolnosti na globalnom financijskom tržištu promijenile u odnosu na vrijeme otprije četiri, pet godina. Toj činjenici bi, stoga, trebalo prilagoditi i natječajne uvjete.
Kupari uskoro na natječaj
Prema Brijuni Rivijeri nema, veli, posebnih sentimenata. To je, kaže, projekt kao Kupari ili neki drugi vojni kompleksi koje se želi staviti u turističku funkciju. O političkim interesima, koji se od začetka prelamaju oko Brijuni Rivijere, pak, ne želi nagađati. No, posve je jasno da zahlađenje na relaciji SDP – IDS može samo dodatno zakomplicirati i otegnuti realizaciju.
Inače, otkrio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare na kojoj se pohvalio odličnim rezultatima 2012., dugoočekivani natječaj za Kupare trebao bi biti raspisan do sredine veljače. Posebno je istaknuo da je lani, prvi put u povijesti samostalne Hrvatske, ostvareno više od 70 milijuna turističkih noćenja. Za turizam Kvarnera, gdje je zabilježen ponajmanji plus (samo tri posto), rekao je da treba osvježenje i investicije. Ugostitelje, pak, poziva da razmisle o korekcijama cijena zbog sniženog PDV-a.
– Time bi pokazali da cijene i razumiju tu mjeru – kaže.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti